likeBalaton.hu | 2023.07.07. 20:00
Balatoni fagylaltmester nyerte az Év fagylaltja verseny első és harmadik helyezését is
Idén a Sütőtökös mandula fagylalt dió variációkkal lett a győztes, méghozzá Balatonmáriafürdőről. Ismerd meg az idei verseny győztesét és kóstold meg a sokszínű és izgalmas fagylaltkülönlegességeket!

 

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A Komáromban megrendezett Év Fagylaltja versenyen idén öt kategóriában 81 fagylalt indult. A rendezvényen a versenyfagylaltok mellett lehetőség volt a korábbi évek díjnyertes fagylaltjainak megkóstolására is. A győztes fagylalt, amely a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó mesterének, Somodi Jánosnak a műve, a Sütőtökös mandula fagylalt dió variációkkal.

Az „A” kategóriában a cukrászdák és kézműves fagylaltozók versengtek, ahol az aranyérmet és az Év Fagylaltja vándorkupát a Sütőtökös mandula fagylalt nyerte el. A Mentes kategóriában a hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylaltok versenyeztek, míg a „Csokoládé” kategóriában a természetes alapanyagokkal készült fagylaltok voltak a központban.

Az idei verseny izgalmas és sokszínű fagylaltkülönlegességeket hozott, és a győztesek mellett számos más kiváló fagylalt is bemutatkozott.

A versenyzők kreativitásának semmi sem szabott határt, a legnagyobb sláger azonban a tejföl volt, valamint sokakat megihletett a tejbegríz is.

A győztes Somodi János, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett az idén.

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  • Aranyérmes és egyben az Év fagylaltja vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula, dió variációkkal – Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő
  • Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Bana-nut – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
Év fagylaltja 2023

A Mentes kategóriában az alábbi eredmények születtek (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória):

  • Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérem: Fekete noha – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Szilvafácska – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

A „Csokoládé” kategória:

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva