sonline.hu | 2022.07.06. 19:16
Kisebb vaddisznó konda strandolt a Balatonban
Fürdőzők kaptak lencsevégre néhány önfeledten mártózó vaddisznót a Balatonban. Az állatok egy balatonmáriafürdői strand közelében kocogtak át a lejáró előtt.

Naplemente idején kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik egy séta a mólon, megcsodálni a békés Balatont. Ezúttal azonban a turisták nem csak a lenyugvó nap narancsos fényében tündöklő Balatont nézhették csak meg, hanem egy a vízen átügető vaddisznócsapatot is.

Fotó: Hetényi Dávid

A jószágokat egy arra járó turista le is fotózta, a jól elkapott pillanatot fel is töltötte egy közösségi csoportba. Az állatok nem voltak szégyenlősek, hiszen az őket néző emberektől nem zavartatva folytatták útjukat a nádas rejtekébe.

A Balatonnál – élő víz lévén – nem ritka vendégek a vadon élő állatok. Legutóbb a rendőrség drónnal segített a Balaton Felvidéki Nemzeti Park munkatársainak az állatok tartózkodási helyének feltérképezésében. Arról pedig már többször beszámoltunk, hogy a nyaralókhoz is be-be térnek a szarvasok, őzek, s olyan is volt, hogy a vaddisznók riogatták a járókelőket.

Úgy tűnik a vaddisznók ebben az időszakban rendszeresen felkeresik a strandot, a fenti videó majdnem napra pontosan tíz éve készült, amikor a vízirendőrök egy kimerült vaddisznót mentettek ki a tóból.

A Balatoni Szövetség évek óta küzd azért, hogy megoldást találjon a problémára. S továbbra is csak a szándék van, no meg a probléma, ami évről-évre előjön.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva