likeBalaton.hu | 2021.02.18. 15:00
Fának ütközött autójával az embercsempész – a sérült migránsokat otthagyta
Vádat emeltek azzal az ukrán férfival szemben, aki 2020 szeptemberében öt illegális határátlépőt akart Ausztriába csempészni. Hárman a csomagtartóban bújtak meg, de a rendőröknek így is szemet szúrtak az M7-esen. A sofőr nagy sebességgel menekülni próbált, de Balatonszemesnél nekiment egy fának. Négyen megsérültek az autóban, de az embercsempész magukra hagyta őket és elfutott.

A vád szerint az ukrán férfi 2020 szeptemberében megállapodott öt útlevéllel vagy származását igazoló okirattal nem rendelkező személlyel abban, hogy őket pénzért Magyarországról Ausztriába szállítja. A magukat szír és palesztin állampolgárnak valló személyeket a vádlott ezért

autójának hátsó ülésére és csomagtartójába fektetve, plédekkel letakarva szállította a határ irányába,

amikor az M7-es autópályán a rendőrjárőrök ellenőrzés alá akarták vonni – írja a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Itt a videó az üldözésről:

 

A rendőri jelzés ellenére a vádlott nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni próbált, majd az autópályáról lehajtva Balatonszárszó közelében egy fának ütközött. A balesetet követően a vádlott azonnal kiszállt a gépjárműből, és sérült utasait hátrahagyva a helyszínről elszaladt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna nekik.

A kiérkező rendőri egységek azonban a közelben elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, akinek a letartóztatását pedig ügyészi indítványra a bíróság elrendelte.

A Balatonnál idén januárban is volt hasonló eset, amikor 11 illegális migránssal a BMW-jében ütközött szalagkorlátnak egy rendőrök elől menekülő szír férfi a balatonszentgyörgyi lehajtónál. Erről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva