veol.hu/Szendi Péter | 2021.05.20. 12:00
Vincze Lilla Balatonszepezden talált rá a nyugalomra
„Júlia nem akar a földön járni” – a népszerű Napoleon Boulevard-dal címe lehetne akár Vincze Lilla pályafutásának mottója is. Mert elszakadni a műfaji határoktól, mindig újat gondolni földhözragadtan nem lehet. Az énekesnő immár három évtizede énekel különféle műfajokban.

Bármibe fog, teljes odaadással teszi. Játszott zenés darabban, zsűrizett A Dal című tehetségkutató műsorban. Sokoldalú személyisége teszi a rajongók számára példaképpé. Ma Magyarországon keveseknek sikerül ennyi idő után is népszerűnek maradni. Ő közéjük tartozik. Siófokon született, a Balaton mindig egy örök szerelem az életében. Így van Balatonszepezddel is, ahol megtalálta a békét, a nyugalmat.

– Morzsi kutyámmal nagyon szeretek a település lankás utcáin sétálni, jó érzéssel tölt el, hogy az emberek hamar befogadtak. Az én Itt születtem vagy a Mélykék című dalaim is a Balatonról szólnak, a magyar tenger iránti csodálatomról. A koronavírus járvány ideje alatt több időt töltöttem ebben a gyönyörű faluban. Aki még nem járt itt, javaslom, hogy jöjjön el, Balatonszepezd a tó ékszerdoboza. Tavaly a balatoni elvonulás és feltöltődés mellett olyan szellemi, lelki értékekkel is tudtam foglalkozni, amire előtte kevésbé volt időm. Irodalom, versek, könyvek, filmek, zenék, koncertek online, csillagászat, űrkutatás, azaz minden, ami eddig is inspirált, és ezen túl is tölti a lelkemet. A zene pedig szinte terápiaként segített eme hosszú elzárt időszakban.

Vincze Lilla Balatonszepezden, Morzsi kutyájával
Fotó: Szendi Péter

– Büszke vagyok jelenlegi zenekaromra, tartottuk egymásban a lelket, „karanténmuzsikáltunk”, fontos a zenén túl az emberi hozzáállás, barátság. Ősszel raktárkoncerteztünk, ami nemes gesztus, támogatás volt a zenészek számára, igényes körülmények között, kiváló szakmai csapattal. A teljes koncert bármikor visszanézhető online a weboldalamon – meséli Vincze Lilla, miközben Morzsi kutyáját sétáltatja, mely egy igazi örökmozgó, nehéz vele lépést tartani a strandon vagy akár a szepezdi szőlőhegyekben. Nagyon hozzánőtt, mindig is szerette az állatokat.

Második oltásán van túl, mindegyiket jól viselte. Szerinte a világjárvány egyedüli megoldása a beoltottság lehet, ezért fontos, hogy nyárra elérjük legalább az ország 60-70 százalékos nyájimmunitását. Hisz az orvosaink, tudósaink tudásában, tisztességében, és az emberi egyéni felelősségben. Várja, hogy szép lassan beinduljon az élet a Balatonon is, és a végre visszatérő „szabadságunkat” együtt ünnepelhessük mértékletesen. Június 12-én zenekarával a Nógrádi vár „tetején” koncertezik.

– Július 10-én remélhetőleg itt Szepezden a triómmal kamarazenélünk a katolikus templom udvarán, a szakrális dalokkal, és közös énekléssel mindenki lelkéhez jó lesz egy kicsit „odabújni”.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva