origo.hu | 2022.06.09. 19:00
Drámai: kamera előtt bukkant fel az egyik fiú holtteste
A két bódvalenkei kamasz holtteste kedden reggel, egy forgatócsoport kamerája előtt bukkant fel.

Három borsodi kamasz nyaralni érkezett Balatonaligára. A fiatalok szörfdeszkán ültek és „beeveztek” a tóba, amikor a szemtanúk szerint lecsúsztak róla, pánikba estek és elmerültek. Csak az egyiküket sikerült egy közelben lévő horgásznak kimentenie. A két bódvalenkei kamasz holtteste kedden reggel bukkant elő. Az egyik éppen a TV2 Tények munkatársai, vagyis a tévések forgó kamerája előtt emelkedett ki a Balatonból.

– Úszott kifele, kiabált. Az egyik kollégám, ketten voltunk, két csónakkal is, ő szedte fel. Visszahozta, ide a helyszínre. Kerestük őket, de már nem lettek meg – idézte fel a történteket Nagyvári Márk.

A két fiatal lett Európa legnagyobb tavának idei első két áldozata. A fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el június 4-én este. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivőjének, Orbán Zoltánnak a tájékoztatása szerint aznap 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a 17 és 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt. Azonnal keresni kezdték, de még napokig nem találták őket. Végül azok a horgászok bukkantak rá a holttestükre kedden reggel, akik már a tragédia napján is segíteni akartak rajtuk.

Az egyik borsodi kamasz holtteste a TV2 Tények forgó kamerája előtt emelkedett ki a Balatonból
Forrás: TV2 Tények

 

Amíg az egyikükkel forgattak a tévések, a másik holttest a felszínre emelkedett a vízből.
A kitakart felvételen éppen az látható, hogy a vízen lebegnek a 17 éves fiú földi maradványai. A horgászok hívták a rendőröket, ők pedig értesítették a fiúk rokonait. Az egyiknek a nevelőapja indult el Kaposvárra, hogy azonosítsa a gyereket.

– Sajnos így hozta a sors, tudja? Ezt fel kell emészetenem valahogy, de nem fogom tudni soha – mondta telefonban Kuru János. A megrendült férfi után a másik kamasz édesanyja is nyilatkozott a Tényeknek. Ő arról beszélt, egyelőre nem tudja, hogyan éli túl a fájdalmat.
– Abban bíztam, hogy úgy jön haza, hogy nem kell eltemetni.

Azt viszont még nem tudni, miért fulladtak bele a vízbe, hiszen szombat délután és este nem volt viharjelzés érvényben. Már kizárták a rendőrök, hogy gyilkosság történt volna, így közigazgatási hatásági eljárás keretében vizsgálják a „rejtélyes” haláleset körülményeit.

A holttestek hazavitelére és a temetés költségeire, amely egymillió forintra rúg, adakozásból már összegyűlt a pénz.

 

Forrás: origo.hu
Nyitókép: origo.hu

 

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Megtalálták mindkét fiú holttestét, akik a Balatonba fulladtak

 

Néhány tanács, hogy ne legyünk hajótöröttek a Balatonon

 

Saját SUP deszkával a Balatonon

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva