Kovács Erika/veol.hu | 2023.01.01. 09:00
Balatoni fürdőzéssel búcsúztattuk az óévet
Kitűnő hangulatú szilveszteri csobbanást, illetve óévbúcsúztatót szervezett Kormány Krisztián tréner, életmódtanácsadó vezetésével a BodyHack csoport a csopaki strandon december 31-én, melyen mi is részt vettünk.

A szervezők kérték, a hangulat kedvéért minél többen vigyenek magukkal valami strandolós holmit. Mi ezt megfogadtuk, vittünk matracot, a merülés mellett azon ringatóztunk a téli Balatonon.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem kérdőjelezték meg a megjelentek, hogy valóban négy évszakos-e a Balaton, mert szerintük a tóban, egész esztendőben, és nem csak nyáron lehet úszni, fürödni, mely mindig kivételes élményt ad az embernek.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hideg vizes merülés, mely ezúttal öt percen át tartott a háromfokos tóban, a hét fokos hőmérséklet mellett garantálta a tökéletes felfrissülést, a stressz mentes környezetet, miközben teljesen megszűnt az ember körül a külvilág, és csak magára figyelt.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A merülést megfelelő légzőgyakorlat előzte meg a szaunák épületében, majd alapos bemelegítés a vízparton, kitűnő zene mellett.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A téli fürdőzéshez mindemellett nagy szükség volt kőkemény elhatározásra és kitartásra is, hogy aztán a hideg vizes merülés, illetve fürdőzés után a visszamelegítést, a jótékony reszketés mellett az ember a parton végezze, ezzel is erősítve immunrendszerét, egészségét, fittségét.

 

Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Csopakra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Penovác Károly/Napló

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva