Kovács Erika/veol.hu | 2022.10.14. 12:00
Gyönyörű ősz Vászolyon: ünnepelték a természet ajándékait
Sokféle terménnyel, finom zöldségekkel és gyümölcsökkel ajándékozza meg az embert a nyár és az ősz, melyeket hálaadási faluünnepen mutattak be Vászolyon. 

Páratlan természeti környezetben rendezték meg idén is a faluünnepet Vászolyon, ahol erre az alkalomra mókás és színes őszi kompozíciókat is készítettek szerte a faluban.

Fotós: Kovács Erika/Napló

Az ünnep szombaton reggel a templomban Pintér Tamás Pius atya terményáldási szentmiséjével kezdődött. A termények megáldása után a megrakott kosarakat a templom előtti traktorra tették, majd a menet, mások mellett Rózsahegyi Tibor polgármester, a balatonfüredi borlovagok, a helyiek, valamint a vendégek kíséretével faluszerte bemutatta az idei gazdag termést, a sokféle gyümölcsöt, zöldséget, egyebek mellett az alma- és tökféléket, a szőlőt, hagymát, burgonyát.

A Vad-Ászok csapata is főzött a vászolyi terményünnepen, melyben Rózsahegyi Tibor polgármester (hátul középen) is fakanalat vett kézbe
Fotós: Kovács Erika/Napló

– Ilyenkor, ősszel látja meg a gazda egész éves munkája eredményét, hogy mit adott a természet – mondta a hálaadási terményünnepről a polgármester, amikor büszkén vonult végig a falu apraja-nagyja az utcákon gyümölcsökkel, zöldségfélékkel gazdagon megrakott kosaraikkal.

A kitűnő hangulatú, díszes menet a faluház udvarán találkozott a többiekkel, ahol finom ételeket, italokat és édességeket kínáltak, és lehetett válogatni a termelői piac, valamint a kézműves portékákból is. A zsúfolásig megtelt udvaron óvodások, ifjú néptáncosok fokozták a hangulatot, ahol Fritz Béla szaxofonon, Jehoda Ferenc pedig szintetizátoron játszott kellemes dallamokat. A helyi asszonyok bemutatták a kürtőskalács-készítést, és Hegyaljai Tünde népi iparművész vezetésével nagyon sokan vettek részt a nemezelésen.

Fotós: Kovács Erika/Napló

Többen egy kiadós sétára érkeztek a gyönyörű faluba, és megcsodálhatták Vászoly páratlan szépségét, illetve a lenyűgöző természeti környezetben lévő vízi színpadot.

 

Vászolyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva