veol.hu/Szendi Péter | 2021.07.13. 12:00
A felsőörsi természetfotós útja az analóg gépektől a drónfelvételekig
– Az első lépéseket a fotózás felé 14 éves koromban tettem meg, pusztán a természetjárás hatására, ekkor vásároltam egy analóg, filmes gépet. Közben eltelt bő 35 év, és azóta is tart a fotózás, illetve a természetvideózás, de már 21. századi technikával – kezdi Pető Szabolcs, aki autodidakta módon tanulta a fényképezést.

Szabolcs szerint

a Balaton nagyon jól fotózható, nincs két egyforma pirkadat vagy naplemente.

Legjobban a napfelkeltéket szereti fényképezni, elsősorban Alsóörsön. Ugyanakkor Felsőörs különleges ékszerdoboz a völgyeivel, illetve patakjaival, állat- és növényvilágával, amelyet szintén szeret megörökíteni.

Ezért is hozta létre a Felsőörs természeti kincsei közösségi csoportot, ahol főleg a községen és környékén található növények, állatok, gombák, geológiai érdekességek meghatározásával, bemutatásával foglalkoznak. Szabolcs örül annak, hogy egyre aktívabbak a csoport tagjai, sok szép képet tesznek fel, felfedezik azt a páratlan természeti kincset, ahol élünk. Reméli, hogy még sokáig gyönyörködhetnek az emberek egy szarvasbőgésben, vagy amikor egy méh, lepke leszáll egy virágra, mindezeket pedig öröm megörökíteni, lencsevégre kapni.

A Balaton és a környék állat- és növényvilága kimeríthetetlen téma a Pető Szabolcs számára
Fotó: Napló

Szabolcs töretlen lelkesedéssel folytatja tovább a természetfotózást, illetve a videózást. Mint mondja, a drón­nal készített fotók és videók új távlatokat nyitnak a természetfotósoknak. Végre szabályozott körülmények között lehet drónozni, ehhez viszont meg kell szerezni néhány papírt: jogosítványt, drón- és üzembentartói regisztrációt, illetve biztosítást.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva