Kovács Erika / veol.hu | 2022.11.04. 16:00
Hársfákat ültettek a balatoni bicikliútnál
Hársfákat ültettek a felsőörsiek a Vöröskő bringaútnál az elmúlt hétvégén, igazi családi program volt ez a ködös időben.

Hársfák a bicikliút mentén

– A faültetés már több mint tíz éve része Felsőörs közösségi életének, önkéntes alapon szerveződik, az önkormányzat pedig örömmel felkarolta és támogatja a kezdeményezést – fogalmazott Szabó Balázs.
A polgármester Luther Márton lelkészt idézve így vélekedett: „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát”. Ez a szép gondolat mottója lehetett a faültetésnek, mert a ködös, hűvös idő ellenére sok önkéntes vett részt az ültetésben, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkálatokba.
Felidézte, reggel találkoztak a meggyespusztai buszmegállónál, ahol már várták őket a Garten Kft. képviselői, akik előkészítették számukra a faültetést. A munkába valamennyien gyorsan belefogtak, volt, aki ültette a növényeket, más trágyázta vagy éppen karózta, kikötözte, öntözte a fákat.

Hársfákat ültettek a felsőörsiek a Vöröskő bringaútnál az elmúlt hétvégén. Hisznek a jövőben, kedvelik a szép természeti környezetet
Forrás: Felsőörs önkormányzat

Gyerekzsivaj a bicikliúton

– Vidám gyerekzsivajtól is hangos volt a bringaút, mert gyermekeink is velünk tartottak – mondta örömmel Szabó Balázs. Megjegyezte, a hársfákat a jövőnek, illetve az unokáiknak is ültetik, ugyanis aki hisz a jövőben, az ültet fát. Azt mondta, sajnálják az út mentén korábban kivágott sok-sok, de zömében balesetveszélyes fát, és ezért ültetnek újakat, hogy kerékpározás közben ismét szép természeti környezetben lehessenek.
– Büszke vagyok rá, hogy több száz fa került földbe a település területén már korábban, legyen szó a Miske, a Bárókert, a Hamuház vagy a Király utcáról, a katolikus prépostsági udvarról, illetve az új református közösségi kertről, az óvodaudvarról, valamint a focipálya melletti részekről – sorolta Szabó Balázs.

Szabó Balázs polgármester (balról) és Illés András alpolgármester is részt vett a faültetésben a bringaútnál
Forrás: Felsőörs önkormányzata

Mint ismert, 750 millió forint uniós és kormányzati támogatással hozták létre a Vöröskő kerékpárútnak azt a kilenc kilométeres szakaszát, mely összeköti Felsőörsöt Alsóörssel, és át is halad a településeken. A bringaút csatlakozik a veszprémi szakaszhoz, így kerékpárral el lehet jutni a Balatontól a megyeszékhelyig. A kitűnő minőségű és korszerű infrastruktúrával ellátott bicikliút jelentős életmódbeli változást jelent az embereknek, erősíti a települések és a térség turisztikai vonzerejét. Az út, mely az északi part egyik legnépszerűbb kerékpárútja, szolgálja a környezettudatos közlekedést, az egészséget, a munkába járást, és kedvező hatással van az idegenforgalomra is.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: veol.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva