likeBalaton.hu | 2022.07.17. 14:00
A lelki boldogság szigete vár a Balaton közelében
Ismerd meg a Krisna-völgyet, ami nagymamáink bölcsességének és a misztikus Kelet tudásának sajátos elegyét őrzi. A három napos búcsún színes forgatag, és egy különleges világ vár rád.

Nagymamáink bölcsessége és a misztikus kelet tudása

Július 3. hétvégéjén ismét a somogyvámosi Krisna-völgybe invitálnak mindenkit a Krisna-hívők.
A háromnapos Krisna-völgyi Búcsú a legnagyobb és legszínesebb családi fesztivál, amelyre 10 ezer látogatót várnak. A 285 hektáros terület 50 helyszínén mintegy 300 hívő iránymutatásával lehet bepillantást nyerni az indiai védikus hagyományok világába, kulturális kincseibe, na és persze a magyar vidéki élet és népi hagyományok körébe. – A lélek természete, hogy mindig boldog – mondják, erre emlékeztetnek a Krisna-völgyi Búcsúban.

Krisna-völgy nagymamáink bölcsességének és a misztikus Kelet tudásának sajátos elegyét őrzi. A kertgazdálkodástól és fenntarthatóságtól kezdve a mindennapi életmódon, a meditáció és mantrázás rejtelmein át, a gasztronómiáig, az egészség, a szépség és a lélek bölcsességének örök titkaiba engednek betekintést.

A búcsú idején nem takarja függöny az oltárt, bárki gyönyörködhet benne
Fotó: Németh Levente

Színes programok

A három nap során lesznek színpadi programok, zene, tánc, jógabemutatók és előadások, szabadtéri filozófiai beszélgetések a természetben, kertészeti körséták, valamint a biointenzív gazdálkodás és a biokert alapjai kerülnek a fókuszba.
A Tehénvédelmi Központban bocisimogató vár, a Völgy lakóházai között ökrös szekerezés, kellemes séták a friss levegőn, a lankás és harapnivalóan zöld ökofarmon. Vegetáriánus és vegán finomságok, szabadtűzön készült ételek várják a vendégeket több helyszínen, köztük az éttermi nagysátorban.

Antardi kötelet ragadott és hozta az ökröket
Fotó: Mészáros Annarózsa

Gyermekprogramokat és foglalkozásokat az általános iskola épületében tartanak. Indiai meditációs zene és tánc, indiai bazár, növényvásár is várható. Körvezetéseket a templomépületben, a gyönyörű mandírban és a helyi lakosok házai között is szerveznek. Az érkezők megismerkedhetnek az egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás elvével. Ellátogathatnak a szentélybe, ahol isteni áldást kaphatnak, hogy mindig jószerencse és boldogság kísérje életüket.

A hölgyeket hennafestés, Szépség Sziget, száribemutató és a viseletek kipróbálásának lehetősége várja, megismerkedhetnek a tradicionális indiai ékszerekkel is, valamint középpontba kerül India művészete, tánc- és énekstílusai, lesz zenés meditációs lehetőség és mridanga dobshow. Megismerkedhetnek a jóga testet és lelket megfiatalító hatásaival.

A hangszereket is megcsodáltuk
Fotó: Mészáros Annarózsa

Az urak kipróbálhatják magukat az íjászatban, na és persze a finom ételek terén, megismerhetik az önfenntartás alapelveit, megismerkedhetnek a védikus filozófia alapjaival, beszerezhetik a legfontosabb könyveket, de mézek, szörpök, csatnik formájában is vihetnek haza egy kis vásárfiát. Saját szemükkel is láthatják a Syama Handmade kézműves műhelyének termékeit, hűsölhetnek egy isteni finom vegán fagylalttal, szombaton és vasárnap pedig egy valódi indiai védikus esküvő tűzceremóniáján is részt vehetnek. Két pár fogad majd örök hűséget egymásnak, akik a vendégsereg áldásait kérik, miközben a nézők maguk is részesülhetnek a rítus kedvező hatásaiból.

Színek fesztiválja

Pénteken 16 órától Holi, azaz a színek fesztiválja és festékdobáló mulatság lesz. A gyakorlott és még kezdő csatázókat is várják szeretettel, az áldásokkal kísért programon, amely egy hagyományos ősi, indiai játék a Holi nevű tavaszünnepről. Jó lehetőség bebatikolni a színekkel egy pár régi ruhát, noha a festék egyébként gond nélkül kimosható.

Fotó: sonline.hu

Szombaton és vasárnap már az esküvőn és más színes programokon lesz a hangsúly. Az esemény vendége lesz Stefanovics Angéla színésznő, akit különleges humoráról ismerünk és Laár András, aki nemcsak magáról és spirituális útkereséséről mesél majd a színpadon, hanem zenélni is fog. A Krisna-völgyi Búcsú egy kiváló program az egész családnak, a pici gyerekektől egészen a nyugdíjasokig, hiszen itt mindenki talál magának érdekes, szívet-lelket melengető programokat és végre együtt tud kikapcsolódni az egész család.

Fotó: sonline.hu

A Krisna-völgyi Búcsú a hatalmas biofarmon, a szabad levegőn a legbiztonságosabb kikapcsolódási forma. A szervezők remélik, hogy a több éves elszigetelődés és a járványtól való félelem után végre egy felhőtlen és szeretettel teli programra invitálhatják az érdeklődőket. Ahogy Indiában tartják: mindannyian egy nagy család részei vagyunk, a találkozás, a közös pillanatok, a finom ételek és az együtt átélt öröm, e család boldog tagjaivá tesz bennünket.

Nyitókép: sonline.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva