Krausz Andrea | 2023.08.01. 19:00
Az égbolton megjelent a fonyódi templom / Fotó!
Misztikus égi látványt fotóztak Fonyódon. Egy pillanat műve volt, hogy Kővári Zsolt lefényképezte a csodálatos jelenséget. Az égbolton egyszer csak megjelent a fonyódi templom. Libabőrös leszel, ha megnézed!

Bejárta a közösségi oldalakat Kővári Zsolt misztikus fotója,

melyen az esti égbolton rajzolódott ki a fonyódi Nagyboldogasszony-templom harangtornya.

Az amatőr fotós évek óta vadássza a viharos Balaton legszebb pillanatait, de ilyen látványra még ő sem számított.

A felhőkön rajzolódott ki a templom kontúrja
Fotó: Kővári Zsolt – hivatalos

Ilyen misztikus égi jelenséget nem sokan fotóztak még

– „Őrült” viharfotós vagyok, és ezen a napon délután sóvárogva figyeltem, ahogy a többiek gyönyörű képeket posztolnak a közösségi oldalakon, nekem dolgoznom kellett – mesélte a likeBalaton.hu-nak Kővári Zsolt. – Csak a meló után, este tudtam kiülni a fonyódi strandra, hogy lekapjak egy-két villámot. Aztán egyszer csak megláttam, ahogy a tök fekete égbolton egy peremfelhő közelít felém.

Olyan sebességgel jött a Balaton fölött, hogy azt se tudtam, mit állítsak a gépemen

– idézte fel a fotós. Mint mondta, a templom díszkivilágítását szolgáló reflektorok alulról úgy világították meg a a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia különálló haranglábát, hogy annak körvonala kirajzolódott a fekete peremfelhőn.

– Tagja vagyok egy légköroptikai csoportoknak is, akik mindenféle égi jelenséget fotóznak, de még ők se láttak hasonlót – mondta Kővári Zsolt, aki utazási irodát, és ahhoz tartozó kerékpárkölcsönzőt üzemeltet a Balaton-parti városban, télen pedig a Dolomitokban egy síterepen működtet igazgatóként egy szállodát.

A Balaton és a Nagyberek a kedvence

– Olaszországban töltök minden évben négy hónapot. És több évnyi New York-i tartózkodás után is mindig Fonyódra jövök vissza, mert nagyon hiányzik. Lokálpatrióta és kozmopolita vagyok egyben, mert járom a világot.

De a kezdőpont, vagyis az origó mindig Fonyód

– tette hozzá a fotós, aki saját bevallása szerint munka után leginkább a viharfotózással szeret foglalkozni. Legfőbb témája a Balaton. Az utóbbi két évben pedig egy jobb fotófelszereléssel a kezében szívesen felkeresi a Nagyberek világát is, ahol szép természetfotókat is készít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kővári Zsolt (@kovari_zsolt_hu) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Kővári Zsolt – hivatalos

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva