likeBalaton.hu | 2021.10.13. 17:33
Feladta magát a fonyódi buszmegállóban talált újszülött anyja
Egy 37 éves zalaegerszegi nő magára hagyta újszülött csecsemőjét Fonyódon, a Bartók Béla utcai buszmegállóban. A kisbabát egy kutyasétáltató pár találta meg, a kiérkező mentőknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. Három nap elteltével a rendőrségen feladta magát az újszülött anyja.

Amint a likeBalaton.hu megírta, járókelők találtak meg egy alig párperces újszülöttet Fonyód egyik buszmegállójában vasárnap. A kutyasétáltató pár azonnal értesítette a mentőket, akiknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. A kislányt a 8 fokos hidegben egy paplanba csavarva hagyták az utcán.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették az asszonyt

– Az újszülött kislány az életét egy lakossági bejelentésnek, a somogyi rendőrök gyors közbelépésének, és a mentők szakszerű ellátásának köszönheti – tájékoztatott 2021. 10. 13-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a 37 éves zalaegerszegi nőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

L. Marianna 2021. október 13-án feladta magát a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A Sonline.hu azt írta, hogy

Őszi Nórának nevezték el a siófoki kórházban a Fonyódon talált csecsemőt.

Vörös István és párja Fonyódon, a Bartók Béla utcai buszmegálló mellett elhaladva nyöszörgést hallottak, amely egy „rongykupacból” származott. Először azt hitték, kisállatot hallanak, ám közelebb érve tudatosult bennük: egy csecsemőt találtak.

„Teljesen be volt takarva a feje, az arca, szakszerűen volt ellátva. Látszott, hogy aki betakarta, tudta mit csinál.

Biztos vagyok benne, hogy nem akarta, hogy megfulladjon a baba, aki egyébként anyaszült meztelen volt, egy bordó törölközőbe és egy kék gyerekplédbe volt bebugyolálva” – mondta Vörös István, aki azonnal a 112–t hívta. Miközben a központtal beszélt, megkérte a párját, hogy vegye fel a csecsemőt a földről. A baba azonnal elhallgatott. „Amikor az arcáról elhúztuk a kis kéztörlőt, láttuk, hogy pirospozsgás, egészséges, ám a hideg miatt újra sírni kezdett, így visszatakartuk” – mondta a babára lelő férfi.

Az előzményekről itt lehet olvasni!

 

Nyitókép: A fonyódi buszmegálló/Police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva