Kovács Gábor László | 2024.05.23. 12:00
Fonyódi fotósok mutatják meg, milyen a Balaton vonzásában élni
Fonyódi fotósok tárlatában gyönyörködhetnek a hivatalba lépő dolgozók és ügyfelek. Bánkuti Letícia és Kővári Zsolt mindennap lejárnak a Balatonhoz fényképezni.

Balatoni szezonnyitónak is beillő tárlatot rendeztek kedden a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában.

Két fonyódi fotós, Bánkuti Letícia és Kővári Zsolt hozta el munkáit. A 32-32 fénykép a Balatont mutatja be különböző évszakokban és helyszíneken.

A cél az, hogy a képek a nézőket a magyar tengerhez vonzzák, ugyanakkor a fotósokat is visszarepíti ahhoz a pillanathoz, amikor exponáltak.

Letícia néhány éve mobiltelefonnal kezdte, azóta mindennap lejár a tópartra fényképezni. Bár Kaposváron is tanult és élt egy ideig, a dédszülei és a nagyszülei fotósok voltak Fonyódon, és gyermekként már a sötétkamrában megragadta a fényképezés világa.

Bánkuti Letícia és Kővári Zsolt mindennap lejárnak a Balatonhoz fényképezni
Fotó: Kovács Tibor/sonline.hu

A legjobb viharképeket készíti a Balatonnál

Zsolt a Covid óta a balatoni fotózás szerelmese, főként a viharképek foglalkoztatják, legyen bármilyen veszélyes az időjárás vagy a villámlás.

Követi a webkamerákat és az időjárási fórumokat, mielőtt akcióba lép.

Legutóbb a Balaton rejtett kincsei című közösségi fotópályázaton nyerte el az első helyet. 1985 óta a turizmusban dolgozik, és bárhová veti a sors, mindig visszatér a Balatonhoz. Mindketten a természetfotózást is kedvelik a tó ezer arcának megörökítése mellett.

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Kovács Tibor/sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva