Krausz Andrea | 2021.02.28. 09:32
Hatalmas volt a pusztítás! Eloltották a fonyódi tüzet
Vasárnap hajnali 2 órára oltották el a lángokat Fonyód külterületén, a Turul utca közelében. Olyan nagy volt a tűz, hogy a Balaton északi partjáról is jól lehetett látni. Összesen 120 hektáron égett le a berek. Az esetet vizsgálják.

– Kézi szerszámokkal, például szikracsapóval sikerült eloltani a tüzet. A lángokat az egységek több helyről is próbálták támadni, hogy a szél miatt ne terjedjen tovább – mondta a likeBalaton.hu-nak Óvári Timót, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott sajtószóvivője.

Posted by Kajetán Jácint Photography on Saturday, February 27, 2021

 

Szombaton délután 16 órától éjszaka 2 óráig küzdöttek a tűzoltók a lángok megfékezésén. 11 járművel több mint ötven tűzoltó oltotta a tüzet.

Többen lefotózták és megosztották a közösségi oldalakon az északi partról is jól látható hatalmas lángokat és nagy füstöt:

Lángol a berek Fonyódnál – Szigligetről nézve (2021.02.27.)

Posted by Szijártó János on Saturday, February 27, 2021

 

Először a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották, később pedig a kaposvári, zalakarosi, valamint pacsai egységek is bekapcsolódtak az oltási munkába, melyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított.

– Nehezítő körülmény volt a lápos, ingoványos terep. A boglári egység a tűz északi oldalát támadta, a fonyódiak pedig a déli oldalát.

 

A tűzoltók továbbra is nagy erőkkel vannak a Fonyódi helyszínen. Boglár 1, Fonyód ÖTE, Marcali 1, Siófok 1, Kaposvár 1,…

Posted by Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár – Balatonlelle on Saturday, February 27, 2021

 

Így sikerült hajnali 2 órára teljesen eloltani a lángokat – mondta Óvári Timót, aki hozzátette,

tűzvizsgálati eljárás során próbálnak fényt deríteni arra, hogy mi okozta a tüzet.

Legutóbb 2019 áprilisában történt hasonló est, amikor több száz hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon. Akkor megírtuk, hogy több tízezres nagyságrendben pusztultak el az itt élő békák, teknősök, vagy menekültek a vízisiklók.

A 2021. február 27-én keletkezett fonyódi tűz előzményéről itt lehet olvasni!

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva