Krausz Andrea | 2022.02.03. 10:00
Hatalmasat durranás lesz a Fonyódi Kolbászfesztivál
Szívből készített finomságokkal, kolbásztöltő versennyel, vásárral és remek koncertekkel várják az érdeklődőket február 11. és 13. között a 12. Fonyódi Kolbászfesztiválon. A rendezvény a téli Balaton egyik legnépszerűbb eseménye.

A Fonyódi Kolbászfesztiválnak hamisítatlan hangulata van, melyhez hozzátartoznak a kolbásztöltésben egymással versengő társaságok, települési csapatok pazar gasztroalkotásai.

Humor és ízkavalkád

Hogy mik fogadnak bennünket a Kolbászfesztiválon?

Rózsaszín malackákat formázó sütemények, torták, mézeskalácsok. Kolbászból épített templom, falu, kerítés, ház, vadászles. Nemzeti színű szalaggal átkötött sonkák. Retro kolbásztöltők, zománcos kannák, zsírosbödönök, fateknők. Disznótoros falatokból mozaikolt képek, címerek.

Ropogós házi kenyerek, sajtok, omlós pogácsák, tepertők, füstölt kolbászok, szalámik, szalonnák, májasok, disznósajtok.

Házi savanyúságok, saját készítésű kuglófok, fonott kalácsok, linzerek, torták, sajtos rácsosok. Helyi borok, pálinkák.

Régi hagyományokkal rendelkező receptek, magasszintű élelmiszerismeret. Somogyi és balatoni települések szívből készített ételei, kóstolói.

Pazar tálalás a Kolbászfesztivál csapatainál
Fotó: Fonyód Média/ Gál Tamás – hivatalos

 

12. alkalommal rendezik meg a Kolbászfesztivált Fonyód városi sportcsarnokában és a csarnok környékén, ahol a kolbásztöltő versenyek mellett sokféle programmal várják az érdeklődőket. A vásárban felsorakoznak a legjobb magyar kézműves termékek, a két színpadon pedig három napon át zajlanak a zenei programok, bemutatók.

Ilyen volt a 2020-as fesztivál:

Nyáron együtt dolgoznak, most mulatnak

– A rendezvényt már várják a települések is. Badacsony és Zamárdi az első év óta visszajáró vendégek – mondta a likeBalaton.hu-nak Posza Róbert főszervező. – Volt már olyan, hogy a csapatok, baráti körök malacjelmezbe, vagy népviseletbe öltöztek, és előfordult, hogy a mentősök a 60-as évek retró mentősruháiban töltötték a kolbászt.

Nagyon jó buli, csapatépítésnek sem utolsó. Azok találkoznak itt, akik nyáron egymásra vannak utalva.

A fonyódi emberek például a badacsonyiakkal, hiszen köztudott, nyáron a fonyódi hajóállomásról jár át a legtöbb turista Badacsonyba. Az első évtől lépésről lépésre építettük fel a rendezvényt. 13 évvel ezelőtt ezzel indult a négy évszakos Balaton koncepciója. Vagyis, hogy télen is legyen vonzó rendezvény a régióban, amit meg is valósítottunk. Hosszú évek óta nagy tömegeket vonz a Kolbászfesztivál – mesélte a főszervező.

Nagy az érdeklődés a fesztivál iránt
Fotó: Fonyód Média – hivatalos

 

Nagyágyúk a színpadon

A járványhelyzet miatt idén kevesebb csapatot fogadnak. Somogyország Kolbásztöltő Bajnokságát és a Balatoni Települések Kolbásztöltő Bajnokságát egy napon, február 13-án, vasárnap rendezik. Pénteken egy gyermekonkológiai alapítvány támogatására Jótékonysági Sztár Kolbásztöltést szerveznek.

– Újdonság, hogy most már két színpadon élvezhetjük a szórakoztató műsorokat. A Party Sátorban is lesznek zenei programok. Akusztikus gitár, zongora- és szaxofonelőadásokat lehet hallgatni, és Dj-k is játszanak majd.

A nagyszínpadon pedig olyan nagy durranással várjuk a közönséget, mint Charlie, a Delta és a Irigy Hónaljmirigy.

– emelte ki Posza Róbert.

A vásárt védettségi igazolvány nélkül is lehet látogatni, de a gasztrorendezvények és a koncertek helyszínére csak védettségivel lehet belépni.

Itt olvashatod a pénteki programokat.

Itt olvashatod a szombati programokat.

Itt olvashatod a vasárnapi programokat.

 

Nyitókép: Kajetán Jácint – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva