likeBalaton.hu | 2022.02.16. 14:00
Lengyelek loptak e-bike-ot egy fonyódi üzletből
Börtönbüntetés vár arra a két lengyel férfire, akik egy fonyódi kerékpárboltból elloptak egy több mint másfél millió forint értékű elektromos kerékpárt. A biztonsági kamera mindent felvett.

A két lengyel férfi 2021 szeptemberében érkezett kocsival Magyarországra. Teherautóval több helyen megfordultak, majd eljutottak Fonyódra – írta az ugyeszseg.hu.

A Fonyódi Járási Ügyészség vádirata szerint ott felfigyeltek egy kerékpárüzletre, ahová az egyik vádlott az ablakon keresztül bemászott és magához vett egy 1,7 millió forint értékű e-bike-ot, amit kiadott a társának.

Még aznap elhagyták az országot, a kerékpárt Lengyelországban értékesítették.

Az üzlet biztonsági kamerája rögzítette a bűncselekményt, a fonyódi rendőrök gyors felderítő munkával azonosították a gépkocsit, arra körözést adtak ki.

Így amikor öt nappal később a férfiak újra beléptek az országba, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket.

Az egyik vádlottnál az elfogásakor kábítószert, amfetamint és kannabiszt is találtak.

Az ügyészség a két férfival szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint az egyikőjük esetében az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt is vádat emelt. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/planet fox

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva