likeBalaton.hu | 2021.12.01. 12:00
Már majdnem kész a szuper sportcsarnok Fonyódon
Látványos munkálatok folynak Fonyódon. Háromszintes, ezerfős sportcsarnok épül, melyben helyet kapnak a kézilabdások, a testépítők, a birkózók és a fallabdázók.

A milliárdos nagyságrendű kivitelezés, melyet a NIKÉ Sportegyesület Magyar Sportakadémia megrendelése alapján a B Build & Trade Kft. egyedüli generálkivitelezőként visz véghez,

előreláthatólag 2022 kora tavaszán zárul le –

tájékoztat a magyarepitok.hu

Fonyódon, a Piactér mellet, a Vásártér utcában egy közel ezer fős, 3720 m2 nettó alapterületű, vasbeton pillérekre épített, acélrácsos tartószerkezetű sportlétesítmény valósul meg.

Számolni kellett a magas talajvízzel, ezért az alapsíkot is mélyebbre tervezték
Fotó: magyarepitok.hu

Létrejön egy 65 x 45 méteres befoglaló mérettel rendelkező kézilabdacsarnok, amelyhez autó- és buszparkolók, valamint kerékpártárolók is tartoznak. A háromszintes épület földszintjén a sportpálya mellett squashpályák, fitneszterem, szertárak, portahelyiség, orvosi szoba, valamint egy bírói és négy darab játékos öltöző kap helyet. Ezen kívül büfé és a hozzá tartozó szociális helyiségek és vizesblokkok lesznek kialakítva.

A sportcsarnokban két szauna is rendelkezésre áll majd, amely a játékosok regenerálódását szolgálja.

Itt lesz a kézilabdapálya
Fotó: magyarepitok.hu

Az első emeleten építik meg a lelátót, valamint egy VIP-termet és vizesblokkokat a közönség számára, a második emeleten a közvetítők és a gépészet helyiségeit alakítják ki. A közvetítőállásokból élethűen adhatóak vissza a különböző sportrendezvények.

Mint írják, a munkálatok jól haladnak, nemsokára a belső terekben megkezdik az előtétfalak építését, a sportburkolat fektetését, valamint a melegburkolások (műgyanta, PVC, parketta) kivitelezését.

Nyitókép: magyarepitok.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva