likeBalaton.hu | 2021.08.07. 10:00
Új Margaret Island klip forgott a Balatonnál – premier
Az elvágyódást a szeretett otthoni tájjal állítja szembe új klipjében a Margaret Island.

Nehéz kérdés a menni vagy maradni. Időről időre a Margaret Island tagjai is eltűnődnek ezen.

– Kristóffal Fonyódon a fűben fekve kezdtük el kibontani mélységeiben ezt a dalt, egybefűzni a mondanivalóját. Imádunk utazni, és ezt a 2020-as karantén csak még jobban felerősítette bennünk. Tavaly nyáron egyre inkább úgy éreztem, hogy szeretnék újra világot látni, új embereket megismerni, friss impulzusokat gyűjteni, új véleményeket meghallgatni. Hálás voltam, hogy otthon lehetünk, egy csodás helyen, végtelen mezők mellett és távol a város zajától, a szabadságvágyam mégsem apadt – mondta a zenekar énekesnője, Lábas Viki.

A dal Toldi Miklós producer és Szepesi Mátyás dalszövegíró közreműködésével készült, és egy balatoni hangulatképekből álló klip is készült hozzá.

Margaret Island Fotó: Sivák Zsófi

Margaret Island
Fotó: Sivák Zsófi

– A klippel épp az volt a célunk, hogy az ismerős fonyódi tájat, ami már kicsit mindhármunk otthona, állítsuk szembe az elvágyódásunkkal, amolyan kontrasztként. Szerettük volna a hely hangulatát egyszerűségében, szép képekkel visszaadni, így jutottunk el a fonyódi születésű fotósig, Földi Ádámig. A ministábunk végül a frissen alakult Smúz Production csapatából állt: Ádám mellett Generál Kristóf és Sivák Zsófi vettek részt a közös tervezésben és megvalósításban, és Kirsch Dáviddal kiegészülve töltöttünk el pár napot a Balaton környékén – avatott be a részletekbe Törőcsik Kristóf.

– Rendkívül jó hangulatban telt a klipforgatás. Lángosozással, partmenti büfézéssel, búzamezőn futkározással. Érdekes volt megtapasztalni, hogy mennyire másként gondolkodik három fotós. Egészen különös beállításokat kerestek, az állóképeket és szépen fényelt fotós beállításokat pedig VHS felvételekkel tették intimebbé – fűzte tovább a gondolatmenetet Füstös Bálint.

A videóklip különlegessége, hogy akadálymentesített, vagyis a különböző érzékszervi fogyatékossággal élők számára akadálymentes formában elérhető.

 

Margaret Island Fotó: Sivák Zsófi

Margaret Island
Fotó: Sivák Zsófi

 

– A forgatáson készült fotókból a hamarosan megjelenő nagylemezünk anyagaihoz is szemezgettünk, sőt, ebből a dalból emeltük ki a lemez címadó sorát is – mondta az énekesnő, Lábas Viki.

A zenekar negyedik albuma, Hol marad az én történetem címmel szeptember elején jelenik meg.

 

A Narradívák 2020-ban alakult, audionarrátor, jelnyelvi tolmács és mozgókép-készítő szakemberekből álló csapatának célkitűzése, hogy a különböző komm unikációs hátránnyal élő embertársaink számára biztosítsák a kultúrához, így videóklipekhez való hozzáférést is. A kliphez így nekik köszönhetően egy előnarrációs videó, valamint felirat is elérhető.

 

 

Nyitókép: Sivák Zsófi/Margaret Island hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva