Keszey Ágnes / zaol.hu | 2021.04.07. 12:00
A költőket is megihlette Gyenesdiás
Rendhagyó módon, virtuálisan mutatják be a Gyenesdiási Antológiát a Költészet Napján, nézd meg az első videós verselést!

A hét végi Költészet Napja alkalmából irodalmi témahetet tart a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár: virtuálisan mutatják be a Gyenesdiási Antológiát.

Az intézmény igazgatója, Szabó Zsolt Szilveszter tudatta: a közösségi oldalon szombatig minden nap egy-egy kisfilmet tesznek közzé. Ezekben a szerzők olvassák fel egy versüket, vagy művük részletét. A negyedik antológia szerzői között vannak költők, akiknek műveivel találkozott már a közönség, s vannak szárnyaikat bontogató szerzők is – természetesen mindannyian kötődnek Gyenesdiáshoz.

– A verseikben feltárulkozó színes világ gazdag képi elemekkel mutatja be azt, hogy hogyan is vélekedtünk a világról és környezetünkről a második évtized végén és milyen érzelmek járták át lelkünket.

Hegyeink, utcáink, a Balaton és a Gyenesdiáson élő emberek adtak ihletet verseikhez.

Reméljük, nagy érdeklődést fog kiváltani az újabb kötet és költőien szólva hajnali harmatcseppekként üdítő frissességet hoznak eme versek a szürke hétköznapokba – mondta el a videós könyvbemutató nyitányaként köszöntőjében Góth Imre alpolgármester, az antológia szerkesztője. A napi verses percek után pedig vasárnap, a Költészet Napján meglepetés összeállítást mutat be a kulturális intézmény az online térben.

Az első rész itt látható:

A rendkívüli helyzet rendhagyó kötetbemutatót tesz csak lehetővé. Mivel közönség előtt nem mutathatjuk be az év elején…

Posted by József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Gyenesdiás on Monday, April 5, 2021

Tudj meg mindent a nyugat-balatoni településről!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva