2019.04.05. 14:00
Gyenesdiáson már javában készülnek a nyárra
Felújítják a strandokat, több szálláshely megszépül, és fantasztikus programokkal is várják a családokat a nyugat balatoni üdülőfaluba.

A település mindkét strandján számos munkálat zajlik az elkövetkezendő hetekben. A Gyenesi Lidóstrandon felújítják a mozgássérülteknek kialakított illemhelyet, létrehoznak két röplabdapályát, facsemetéket ültetnek. Itt és a Diási Játékstandon is vészjelző rendszert építenek ki.

A Diási Játékstrandon modernizálják a wifit, webkamerát szerelnek fel, telepítenek két új öltözőt, a csúszós partszakaszt raklapokkal borítják le, felújítják a padokat, bővítik a hulladékgyűjtők számát. Pályázati támogatással terveznek tereprendezést és -szépítést, egy új beléptetőkaput, valamint baba-mama szobát alakítanának ki, a vízimentők számára pedig egy tornyot építenének és katamaránt vásárolnának.

A gyenesdiási strandra ilyenkor, tavasszal is kilátogatnak néhányan. Az önkormányzat új öltözőket készíttet, és sok egyéb fejlesztéssel készül a nyárra Fotó: Keszey Ágnes

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával a Kárpáti korzón a szezonra elkészül egy felnőtt fitneszpálya, szépítik a zöldterületet, padokat helyeznek ki, melyek között lesz egy okospad is. Ugyancsak pályázati támogatással a termelői piacon többek között kicserélik a térburkolatot, az árusító asztalokat és kerékpártárolót építenek ki.

A szálláshely-szolgáltatással kapcsolatos aktualitásokat is áttekintette a képviselő-testület. Az idegenforgalmi adó idén is éjszakánként 440 forint. A településen közel 260 szálláshely több mint 2400 férőhellyel várja a vendégeket.

A helyi művelődési ház a nyári rendezvényekről adott tájékoztatást. Pünkösdhétfőn horgászversenyt szerveznek, július első hétvégéjén lesz a Gyenesdiási Keszegfesztivál, melyen a Vasárnapi fiúk, a Zalaapáti Harmonikazenekar, a Magidom koncertje és tánczenés estek szórakoztatják a közönséget.

Fotó: Mihály Szilvia

Az ezt követő héten lesznek a Gyenesdiási Bornapok az Európa Kiadó, a Jóvilágvan zenekar koncertjével, operett-, nosztalgia- és gyermekprogramokkal, tánczenés estekkel. A Községházi esték hangversenyei, az augusztus eleji Korzó estek után a Szent Ilona búcsú, az augusztus 20-án megrendezendő Festetics- vágta, szeptember első hétvégéjén a Szüreti Vigasságok, a következő hétvégén a Burgonyás nap programjai várják a vendégeket. A népszerű kézműves foglalkozásokat idén is megtartják a Pásztorházban.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület új katalógust ad ki, frissíti a garantált programokat, s annak érdekében, hogy tavasszal és ősszel is sokan látogassanak Gyenesdiásra, az aktív turizmusra irányítja a figyelmet. A GYTE idén pályázatot hirdet a szálláshelyek fejlesztésére, ami a vendégéjszakák számának növekedését eredményezheti.

Forrás: Keszey Ágnes, zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva