Mihály Szilvia | 2022.03.05. 12:00
Huszáros hajvágással indul a szezon a balatoni állatparkban
Lehetsz állati "nyomozoo", kisinas, méhész, csillagvadász, kiskondás és örökbefogadó szülő is a gyenesdiási állatpark rendezvényein. Színes programokkal készülnek a tavaszi és a nyári szezonra a Festetics Imre Élményközpontban.

Tematikus napok, családi napok, ünnepi fesztiválok, túrák, csillaglesek, táborok is várják a családokat Gyenesdiáson a Festetics Imre Élményközpontban, akik az állatparki simogatóban testközelből, a parkban pedig kicsit távolabbról ismerhetik meg a magyar őshonos állatokat.

Bodza neked is a kedvenced lesz
Fotó: Mészáros Annarózsa

Ünnepi nyitás

A március 12-i nyitórendezvényen kézből etethetjük a pár hetes barikat, simogathatunk kecskét, de játszóház, kézműves foglalkozások, és lovasprogram is várja a vendégeket.

– Kicsit forradalmi lesz ez a hétvége – nevet az intézet új ökoturisztikai vezetője, Varga Péterné Judit. – Mindenképpen egy komplex, szinte a teljes napot betöltő programban gondolkodtunk, így lesz kézműves foglalkozás, ahol csákókat is készíthetnek nemcsak a gyerekek, de akár a felnőttek is. Lesz bátorságpróba és állati „nyomozoo” játék is.
A huszárosra vágatom a hajam programunk nem egy fodrászbemutatót, hanem Kobzos-Kiss Lajos zenés műsorát jelenti. Lesz lovasbemutató, a szomszédunkban található Gyenesdiási Lovassport Egyesület közreműködésével.

Van egy felhívásunk is erre a napra. Ha valaki hoz magával egy kiültethető, cserepes tavaszi virágot, és azzal hozzájárul a kertünk szépítéséhez, az felteheti az ujjlenyomatát egy festményre. Ezt a képet utána kiállítjuk az élményközpontban.

Tenyeredből esznek az állatok
Fotó: Mészáros Annarózsa

Legyél kisinas, vagy örökbefogadó szülő

A tavaszi szünet első és utolsó napján kipróbáljuk a Legyél te is kisinas programot. Gyerekeket várunk, akik szívesen részt vennének az itteni munkákban. Etethetik a szárnyasokat, segíthetnek a takarításban, gereblyézhetnek, tolhatják a talicskát, tölthetik az itatókat.

Szinte minden hétvégére tervezünk programokat, lesznek majd vendég állataink, barkácsolások, kirándulások. Tervezünk névadó és örökbefogadó napokat, valamint tematikus, fajtabemutató napokat is. Lesz fa örökbefogadásunk április elsején. Újszülötteknek, osztályoknak hirdetjük meg ezt a lehetőséget, és ők majd felnőttként büszkén nézhetik a velük együtt nagyra növő csemetéből lett fákat.

Ismerj meg bennünket
Fotó: Mészáros Annarózsa

Színes nyári programkavalkád

A júniusi ciktafark fesztiválon a bárányok lesznek a középpontban, lesz nemezelés is. Tervezünk Nyuszifül fesztivált, Méhek napját, Fülemüle fesztivált, Kiskondás napot, Méhes-mézes napot, Vámpírok nyomában napot, Kopoltyús napot is. Az állatpark március 12-től, az élményközpont kiállításai április elejétől várják a látogatókat.

Nézd meg az Élményparkban készített képeinket:

Kattints ide, és tudd meg, milyen egyéb programokkal készül Gyenesdiás a nyárra.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva