likeBalaton.hu | 2022.02.05. 08:00
Programáradat vár ránk Gyenesdiáson
Lázasan készülnek a nyári fesztiválokra, de a hidegebb hónapokban sem hagynak programok nélkül bennünket a nyugat-balatoni üdülőfaluban.

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában idén is változatos zenei, gasztronómiai, kulturális, családi és sportrendezvények várják a látogatókat, a lelkes közönséget.

Fotó: Hivatalos sajtófotó

A hagyományos települési nagyrendezvények, a Keszegfesztivál, Bornapok, Korzó Estek, Festetics Vágta, Burgonya Nap, Szüreti Vigasság a megszokott időpontokban és formában kerülnek megrendezésre.
Az önkormányzati rendezvények egy részét azonban újragondolta a szervező József Attila Művelődési Ház és Könyvtár.
Az elmúlt évben megújított Art Udvar, Diási Históriás Napok, illetve nagy sikerrel elindított programsorozatai, mint a Traccsparti, Ligetplex Magyar Filmnapok lelkes közönséget vonzanak. Újdonságként könnyed hangvételű irodalmi esték színesítik még tovább a kulturális programkínálatot.

Forrás: Gyenesdiás, hivatalos sajtófotó

De hogy említsünk néhány nevet, fellépőt az idei vendégek közül: a Traccsparti kötetlen, interaktív beszélgetésére várják Csányi Sándort, Vágó Pirost, Borbély Alexandrát, Geszti Pétert; míg a nyári nagyrendezvényeken fellép az Anima Sound System, a Blahalouisiana, Brass Dance, de a Doors és Queen rajongók is örülhetnek majd, hiszen emlékzenekarok idézik meg legendás dallamokat.

A Művelődési Ház rendezvényei, programjai mellett számtalan közösség, civil szervezet készül kisebb-nagyobb rendezvénnyel Gyenesdiáson, így egyebek között idén is megrendezésre kerül a Nyuszifül Fesztivál, a Kristóf Nap, a GYÖNGY, azaz a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok, a VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató, a Gyenesi Íz-lelő, a Csodaszarvas családi nap.

Nagy Zoltán, a bogaras találkozó szervezője
Fotó: Keszey Ágnes

Lesznek továbbá zenés, strandi rendezvények a Diási Játékstrandon, fafaragó verseny, kutyashow, offroad fesztivál, autocross verseny, zeneterápiás konferencia, az év zárásaként pedig az Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár.

A színes rendezvénykínálat mellett Gyenesdiás állandó, garantált programkínálata a hétköznapokra is különleges élményt és izgalmas kalandot ígér: úgymint korongozás a Kerámiaházban, kecskefejés Livi Állatfarmján, lövészet a Sportlőtéren, ékszerkészítés a Kézműveskuckóban, evezés a Kajaksziget csapatával, a Festetics Fűszerkert és Herbárium Malombéli programsorozata, az antikkályha gyűjtemény, a Festetics Imre Élményközpont, a Gyenesi Miska pince vagy éppen a Piac látogatása, továbbá esti zenés programok, borkóstolók.

Diási vízimalom
Fotó: Gyenesdiás Tourinform

Gyenesdiáson vallják, hogy aktívan szép az élet, a változatos családbarát, szabadidős szárazföldi és vizes balatoni programok során garantáltan rengeteg izgalmas kaland vár mindenkire.

Fedezd fel két nap alatt a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját.

Forrás: www.gyenesdias.info.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva