Zaol.hu | 2022.12.03. 14:00
Megújult a gyenesdiási horgásztanya
Átadták a megújult horgásztanya-komplexumot Gyenesdiáson, a Balaton partján. A fejlesztéshez a nagyközség mintegy 62 millió forint Top-forrást nyert, amit 16 milliós önerővel egészített ki.

A Lidó-strand melletti munka során elvégezték a Malom-árok kotrását, elkészült a hézagos, cölöpsoros partvédelem, ami a csónakok mozgásához szükséges vízmélység elérését is szolgálja.

Az elektromos felújítás mellett akkumulátortöltő csatlakozási pontokat létesítettek, s egy 20 négyzetméteres, szabadon álló stéget is építettek.

Mintegy 78 millió forintból újult meg a Horgásztanya. A partmenti stégen Nagy Bálint és Gál Lajos vette szemügyre a fejlesztéseket
Fotó: zaol.hu/Péter B. Árpád

 

– A villamosításon túl örömteli, hogy megújultak a stégek, ami a csónakhelyek korszerű kialakítását és a partfal védelmét is jelenti – mondta Gál Lajos polgármester. – Utóbbi 200 méter hosszúságban korszerűsödött, amit részben önerőből valósított meg a horgászegyesület. Mindemellett a diási horgásztanyára eszközök érkeztek e projekt keretében, s a Malom-árok kotrása is megtörtént, előkészítve a tervezett, 200 férőhelyes csónakkikötő kialakítását.

Összekötik Keszthelyt Gyenesdiással

Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár arról beszélt, az előremutató fejlesztés a turizmust és a térségbeli horgászokat egyaránt szolgálja.

– Emellett fontos cél, hogy minél inkább összekapcsoljuk a zalai Balaton-partot, hiszen e mikrotérségben 8-10 település egy lakóteret alkot – emelte ki a politikus. – Éppen ezért lényeges, hogy folyamatosan javítani tudjuk az itt élő emberek életkörülményeit, például azzal, hogy a környezeti értékeket szem előtt tartva feltárjuk a Balaton-part értékeit. Ennek jegyében a keszthelyi és a gyenesdiási partszakaszt szeretnék összekötni, hogy azt „bárki szabadon használhassa, akár gyalogosan, akár kerékpárral, ami elsődlegesen az itt élők komfortérzetét javíthatja, még inkább megmutatva e gyönyörű vidék szépségét”, – összegzett Nagy Bálint.

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva