Ujvári Klaudia / zaol.hu | 2021.06.09. 10:00
Ősi mítosz kelt életre a Balatonnál!
Ismerős balatoni tájak bukkannak fel a TV2 Totem című, saját fejlesztésű produkciójában. A műsor két kreatív producere, Oláh Ákos és Katona Andor árult el részleteket a forgatásról.

Ki lesz a vadon ura?

Szarvasok vagy farkasok? E két ikonikus totemállat örök rivalizálása szolgál a Totem alapjaként. Dacolva a nomád körülményekkel, valamint a természet nyújtotta kihívásokkal, két hét fős sztárcsapat, egy-egy instruktor vezetésével kincskeresésre indul. Céljuk, hogy megszerezzék a hét misztikus erővel bíró kristályt, és ezzel a vadon urának járó 10 millió forintos elismerést. A vadonatúj kalandreality műsorvezetője nem más, mint Ördög Nóra.

Ördög Nóra műsorvezetőként kalauzolja majd a nézőket
Fotó: TV2

A kiválasztás

Oláh Ákostól és Katona Andortól megtudtuk: az előkészítés során a Bakony, továbbá a Balaton-felvidék több csodás térségét is bejárták a Bakonyerdő Zrt. segítségével.

– Gyenesdiást az elsők között jelöltük ki. Azonnal beleszerettünk az egykori bánya gyönyörű, fehér falaiba és a lehetőségbe, hogy tökéletes, kellően zárt, mégis nagyon természetközeli helye lehet a táborunknak. Vindornyaszőlős szintén az elsők között volt, hiszen a sziklafolyosó lélegzetelállító, mindenképpen meg szerettünk volna mutatni a nézőinknek. Ugyanakkor a szélsőséges áprilisi időjárás ellehetetlenítette, hogy más helyszíneken forgassunk, ezért a környéken kerestünk szép völgyeket, így esett a választásunk Cserszegtomajra és Vállusra.

A Vindornyaszőlős és Nagygörbő között elhelyezkedő sziklafolyosó
Fotó: Bohár Vivien

Gyenesdiás főszerepben

A Totemben előforduló színhelyek közül az egyik leghangsúlyosabb Gyenesdiás, ahol a régi bánya területén a szereplők jurtatáborát építették fel.

– A kalandorok a forgatás alatt itt éltek, a két csapatnak egy-egy jurtája volt, illetve az instruktoraiknak 1 parancsnoki jurtája. Gyakorlópályát is kialakítottunk, ahol a szereplők felkészülhettek a rájuk váró fizikai kihívásokra.

A bánya egy fenti ösvényről
Fotó: Keszey Ágnes

– A műsor nyitányának, vagyis az intrónak egy részét Cserszegtomaj mellett vettük fel, az első kincskeresés helyszíne pedig a vindornyaszőlősi sziklafolyosó, a Bazalt utca volt, ahol a mese szerint a Levegő Kristályát kellett megtalálniuk a hírességeknek. Egy későbbi kincskeresés színteréül a Vállus melletti erdő és patakvölgy szolgált, ezen a helyen a Bátorság Kristályát lelhették meg a játékosok.

Uhu miatt költöztek

A produkció forgatása 28 napot vett igénybe, előtte négy napig tartott az előforgatás a már fent említett településeken. Ezalatt természetesen a nemzeti parkok és minden tájvédelmi szerv javaslatait, ajánlásait méltányolták.

– Gyenesdiáson eredetileg a nagyobb bányába terveztük a tábort, de az ott élő uhu miatt átköltöztünk a kisebbe. Nagyon sok ilyen szempontot figyelembe vettünk. Minden helyszínen szemétszedéssel kezdtünk, majd azzal is fejeztük be a munkát.

Segítőkész helyi önkormányzatok

Végül kitértek arra, hogy rengeteg segítséget kaptak a helyi önkormányzatoktól.

– Hálásak vagyunk ezért. Nemcsak kilátogattak az építési, előkészületi munkák során, de azzal is segítettek minket, hogy a közösségi oldalakon felhívták a figyelmet a lezárásokra, értesítették a helyi közösségeket arról, hogy mettől meddig leszünk a környéken. Mindenkitől türelmet, megértést kértek az esetleges kellemetlenségek miatt. Mindenhol pozitív hozzáállást tanúsítottak.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva