Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.11.11. 10:00
Sétány és kerékpárút épült Gyenesdiáson
1,3 kilométeren bicikli- és gyalogút épült Gyenesdiáson, közvetlenül a Balaton mellett sétálhatsz, bringázhatsz.

Aldiásról Alegyenesre

Háromszázharminc millió forintból vízparti sétány és kerékpárút készült a nagyközségben, összekötve Aldiást Algyenessel, s bemutatva a település Balaton-parti szakaszát.
Száz százalékos állami beruházással olyan fejlesztés valósult meg Gyenesdiáson, amely szezonhosszabbító hatású, és egyben a minőségi turizmus irányába mutat, fogalmazott Gál Lajos polgármester az avatás előtt tartott sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, ez a fejlesztés része annak a hálózatos kerékpáros projektnek, amely a település egészére kiterjed, s célja például, hogy a Keszthelyi-hegységet összekösse a Balaton-parttal.

Most 1,3 kilométeren bicikli- és gyalogút épült, emellett 2,7 kilométeren újultak meg part menti utcák. Gál Lajos hangsúlyozta, ez a szakasz is része annak a tervnek, amely révén minőségi Balaton-parti összeköttetés alakul ki Keszthely és Vonyarcvashegy felé. A mostani projekt célja az volt, hogy a helyiek s az itt nyaralók – különösen a kerékpárosok és a gyalogosok – számára megfelelő infrastruktúrát biztosítsanak.

Terepszemle, avatás után. Nagy Bálint és Gál Lajos az újonnan épült, 1,3 kilométeres kerékpárúton
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Fontos a Balatoni Bringakör fejlesztése

Az avatáson Nagy Bálint beruházási államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: a Balaton turisztikai s gazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű. Éppen ezért a 206 kilométeres bringakör 114 kilométeren már megújult az elmúlt években. A politikus azt mondta: ez olyan attrakció, amely miatt sokan érkeznek a térségbe.

– Látható, hogy jelentősen nőtt a kerékpárutakat használók száma a régióban, s ezt az infrastruktúrának is követnie kell, hiszen fontos, hogy azok, akik itt élnek, vagy ide érkeznek kikapcsolódni, minőségi szolgáltatásokkal találkozzanak. Éppen ezért fontos a Balatoni Bringakör fejlesztése, s persze azok a beruházások is, amelyek az úgynevezett ráhordó utak, utcák kiépítését, megújulását szolgálják, ahogyan az történt most Gyenesdiáson.
Ezek a fejlesztések bővítik a helyben élők lehetőségeit, másrészt a turizmus révén egy-egy település vagy térség gazdaságát, az itt működő vállalkozásokat is szolgálják. A balatoni régiónak azért is fontos a kerékpáros turizmus, mert az nem korlátozódik a nyári főszezonra, hanem kora tavasztól késő őszig „működik”, vendégeket hozva a településekre.
Ez a 330 millió forintos beruházás a térségi együttműködést is erősíti, hiszen a hasonló útfejlesztések túlmutatnak egy-egy település határain.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: illusztráció/ Freepik
Forrás: zaol.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva