likeBalaton.hu | 2022.04.03. 14:00
Újra megmászhatod a Keszthelyi-hegység legdélibb kilátóját
Fenséges panoráma vár rád a felújított három szintes gyenesdiási Festetics kilátóból.

Felújítási munkák miatt hosszú ideig zárva volt a gyenesdiási Festetics kilátó, de végre újra élvezhetjük az innét elénk táruló panorámát.

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

 

A Nagymezőről egy rövid túrával megközelíthető három szintes épület évtizedek óta kedvelt helyszíne a túrázóknak, de az elmúlt 20 év alatt a kilátó fa tartószerkezetének állapota nagy mértékben leromlott, ezért szükségessé vált a lezárása és felújítása.

Áprilistól már újra bátran tervezheted kirándulásodat a Balatonhoz közeli kirándulóhelyre, a Bakonyerdő Zrt ünnepélyes keretek között felavatta a pályázati támogatással megújult kilátót. A biztonság érdekében a Festetics kilátó statikailag megerősítésre került, biztonsági hálót kapott, elemeket cseréltek.

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

A megszépült építményt kisgyerekes családok is könnyen elérhetik, felmehetsz akár a kutyusoddal is. A Varsás-hegyen, 231 méter magasságban lévő kilátóból a Keszthelyi-öböl mellett láthatók a Keszthelyi-hegység erdős lankái, ösvényei, alattad fekszik Keszthely, ha szemfüles vagy, a Festetics-kastélyt is láthatod. Az ébredező természet a pár napos esőzés után hirtelen bezöldül, varázslatos látványban lesz részed, ha erre jársz.
A Nagymezőn parkoló, mosdó és WC is van, felújított játszótér és piknkikelésre alkalmas asztalok, padok is várnak. A kilátó része a gyenesdiási kalandtúrának is, sok terepfutónak és bringásnak is kedvelt célpontja.

A Festetics-kilátóhoz vezető út
Fotó: Mihály Szilvia

Ha több időt töltenél Gyenesdiáson, olvasd el kétnapos ajánlónkat, és fedezd fel a nyugat-balatoni üdülőfalut.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva