Mihály Szilvia | 2019.05.02. 11:00
A boldog békeidőkbe repültünk vissza a hévízi felvonuláson
Napernyős hölgyek, cilinderes, sétapálcás urak és korabeli jelmezbe öltözött gyerekek népesítették be május elsején Hévíz utcáit, hogy közösen felidézzék a Boldog Békeidők hangulatát.

Békebeli hangulattal, kosztümökbe öltözött hévíziekkel és nyaraló vendégekkel találkozhatunk a napokban a Balaton közeli üdülővárosban. Az immár tradíciónak számító többnapos rendezvényén Hévíz visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot.

Fotó: Mihály Szilvia

A polgármesteri hivatal, a turisztikai hivatal, az idősek otthona, az iskolák, a szervező művelődési központ, a városüzemeltetés és a civil szervezetek tagja idén is korabeli ruhát öltöttek a felvonuláson, sokan családjukkal együtt vettek részt az eseményen. Volt, aki mérnöknek, gazdásznak, gépírókisasszonynak, szakácsnőnek öltözött, de korabeli kertészek, konyha- és szobalányok, diákok, apácák és fürdőzők is voltak a felvonulók között.

Fotó: Mihály Szilvia

Május elsején délután indult el a közel 200 résztvevő a hévízi Tourinform Iroda elől, mutatjuk, milyen gyönyörű ruhákban vonultak végig a városon:

Papp Gábor polgármester nyolc éve adja arcát a rendezvényhez, a felvonulók élén haladva elmondta, hogy ezzel a programmal fejezik ki tiszteletüket elődeik és a korszak vívmányai előtt, hiszen a modern fürdőkultúra megalapozásával Hévíz az 1900-as évek elején indult el a világhírnév útján.
Fontos, hogy amit a régiek megteremtettek, mi visszahozzuk, felidézzük.

Fotó: Mihály Szilvia

A Tourinform Iroda dolgozói hévízi vendégeknek öltöztek, volt köztük pilóta, biciklis, fürdőruhába öltözött nyaraló.

Fotó: Mihály Szilvia

A tófürdőhöz vezető Schulhoff sétányon valódi időutazáson vehettünk részt, a korabeli épületek, a csodaszép park, a virágzó tulipánok között sétálva visszarepülhettünk a múlt század elejére. A vidám zenéről a hévízi Happy Dixieland Band gondoskodott.

A felvonulást korabeli kerékpárok, velocipédek zárták, Nagykanizsáról érkezett a hagyományőrző biciklis csapat a rendezvényre:

Mutatjuk a felvonuláson készített képeinket:

Május 5-ig a hévízi Deák és a Festetics téren 12 órától gasztronómiai vásárral és a kézműves termékeket kínáló Míves portékák utcájával várják a falatozni és vásárolni vágyó fesztiválozókat. A Míves portékák között keressétek Török Emőke csodaszép babáit, nekünk személyes kedvenceink a csillagszemű kislány figurák.

Fotó: Mihály Szilvia

A Boldog Békeidők részletes programja itt olvasható!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva