zaol.hu | 2023.02.11. 10:00
A szerelem akár egy padon is Hévíz vendégeire találhat
Ismét csókpadok várják a szerelmeseket, illetve a most még szingliket Hévízen – ezúttal több mint egy héten át.

Három éve hirdeti a helyi vállalkozók egyesülete: Hévíz a csókok városa. Ezért találta ki a közösség, hogy Bálint-napra feldobják a várost, és a csókpadoknál – nyereményekért cserébe – várják a romantikára vágyókat s akár az egyedülállókat is.

E nap eredete – szemben az amerikai valentinozás újkeletű szokásával – a 14. századig nyúlik vissza, amikor Terni akkori püspöke a hite erejével visszaadta látását börtönőre vak lányának, és mielőtt kivégezték volna, búcsúüzenetet küldött, amit így írt alá: „A Te Bálintod.”

Ezúttal minden eddiginél több, mintegy 80 csókpad várja a szerelmeseket Hévízen, s aki valamelyiknél szelfit készít és azt megosztja a közösségi felületeken, nyerhet is, például utazási utalványt, romantikus vacsorát vagy márkás ruházati terméket.

– Mától jövő vasárnapig várják a feldíszített csókpadok a fürdőváros lakóit és vendégeit, amivel a város vállalkozói egyesületének célja az, hogy feldobják a februári csendet és tűzbe hozzák a helyieket s az oda látogatókat – mondta Morvai Anikó, a HVE elnöke, elárulva: 2021-ben, az egyesület taggyűlésén született az ötlet azért, hogy a pandémiás időszakban vendégeket vonzzanak Hévízre.

Tavaly Varga Sándor is kipróbálta a szinglipadot, sőt, a tesztet is kitöltötte
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

 

– Mindennek az az üzenete, hogy jó együtt lenni, megölelgetni, megszeretgetni egymást, és persze kicsit körülnézni a világhírű fürdővárosban – fogalmazott az egyesület vezetője. – Másrészt pedig: azok a vállalkozók, akik ezeket a padokat felállítják, hatalmas szeretettel és odaadással készülnek, s ezt megérzik mindazok, akik városunkba látogatnak.

A csókpadok mosolyt csaltak mindenki arcára az elmúlt években
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

 

2021-ben 14 csókpaddal indult a program, és mivel ez tetszést aratott, folyamatosan fejlődik a szerelmes „akció”. Tavaly már 60, idén pedig mintegy 80 romantikus ülőalkalmatosság várja a csókra szomjazókat.

Forrás: zaol.hu



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva