Szaniszló Hajnalka | 2022.02.14. 08:00
Wolf Kati: Ha a szerelem igazi volt, soha nem múlik el teljesen – interjú
Wolf Kati elmondja véleményét a róla tavaly megjelent szerelmes cikkekről, arról, hogy mit jelent számára a boldogság, és hogy milyen papucs van a gyerekek lábán.

– Boldogság utca 100 a legutóbbi dalod címe. Mit jelent számodra a boldogság?
– Nem konstans örömérzet. Az az állapot, amikor vannak békés, elégedett pillanataink. Amikor bizonyos dolgokat nagyon szeretsz az életedben. Én hálás vagyok a gyerekeimért. Ha már csak ettől önmagában nem lennék boldog, szégyellhetném magam, hiszen ez nem mindenkinek adatik meg. Azzal foglalkozom, amit szeretek. Óriási adomány, hogy énekesnő lehetek.

– Vagyis te most rendben vagy magaddal, boldog vagy?
– Igen, azt hiszem. Sok olyan dolog van az életemben, ami ad boldogságot. De nincs olyan, hogy minden tökéletes. Az viszont gyakran előfordul, hogy leülök és azt mondom: most nagyon jól érzem magam.

– Itt a Valentin nap. Legismertebb dalod a Szerelem, miért múlsz címet viseli. Választ kaptál már a kérdésedre?
– Ha valakibe valaha szerelmes voltál, az valamennyire mindig benned marad. Ha a szerelem igazi volt, az soha nem múlik el.

Fotó: Rózsa Erika/Wolf Kati hivatalos

 

– Lehetett olvasni tavaly, hogy ismét rád talált a szerelem.
– Döbbenten olvastam a cikkeket. Nem is nyilatkoztam ezzel kapcsolatban semmit, mint ahogy a magánéletemmel kapcsolatban sosem teszem. Most sem értem, hogy írhat valaki rólam úgy, hogy feltételezésekre alapoz.

– A gyerekeid mindenek felett állnak az életedben. Hogyan éled meg anyaként azt, hogy a koronavírus-járvány családokat tesz tönkre?
– Azt látom a környezetemben, hogy a gyerekeken iszonyatosan nagy nyomot hagyott a covid. Sok kamasznak orvosi segítségre van szüksége, mert nem tud megküzdeni azzal a lenyomattal, amelyet a koronavírus-járvány hagyott az életén. A lányaim jól kezelték ezt az időszakot, és ezért nagyon hálás vagyok. Igyekszem mindig ott lenni, ha szükségük van rám, szerintem iszonyú fontos a tartalmas, nyitott beszélgetés.

– Sokszor említik veled kapcsolatban a család és a gyerekek fontosságát. Nagy rajtad a nyomás emiatt?
– Énekesnő is vagyok, nem csak anya. Persze, bármit megtennék a gyerekeimért, de nem érzem azt, hogy tökéletes anya lennék. Túlzásba esnek, és álszentnek érzem, amikor ezt mondják rólam. Nem akarom szent anyának beállítani magam.

– Félkomolyra fordítva: azok szemében, akik piedesztálra emelnek téged, kicsit romboljunk a szent anya-képen. Miben nem vagy elég jó anyaként?
– (nevet) Anyai mivoltommal kapcsolatban folyamatos kétségeim vannak. Az énekesnői létem esetében nem így van, mert ez ezerszer könnyebb pálya, mint az anyaság.

Fotó: Wolf Kati hivatalos

Fotó: Rózsa Erika/Wolf Kati hivatalos

 

– Mesélj picit a Gyerekszáj című gyereklemezedről.
Fábri Péter szövegíróval és az édesapámmal készítettük a lemezt. (Wolf Péter, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, ő írta a Vuk zenéjét – a szerk.) Apa régóta noszogatott már és a karantén alatt volt időnk értelmes, jópofa szövegekkel rendelkező, minőségi könnyűzenei lemezt készíteni gyerekeknek.

– Koncertezel is a gyerekdalokkal?
Igen, ezt a gyereklemezt gitár kísérettel visszük színpadra. És már a második lemez anyaga is elkészült, hamarosan megjelenik. Az idei koncerteken már bábszínész is szórakoztatja majd a gyerekeket.

– Személyes történetek ihlették a gyerekdalokat?
Van a rokonságban egy, háromgyerekes anyuka, akinek a legkisebb gyereke ötéves korában súlyos beteg lett. Hatalmas csatát vívtak a betegséggel, de megnyerték. Azóta egészséges felnőtt férfi lett a kisfiúból. A betegség rendkívüli módon összekovácsolta őt és az édesanyját. A fiú kiskorában ezt mondta:

– Anya, tudod, mi szeretnék lenni, ha nagy leszek?
– Mi?
Papucs a lábadon.

Ebből kiindulva is készült egy nagyon megható dal a gyereklemezemre. A szövegek nagy része egyébként valódi gyerekszáj-ihlette próza.

 

– Mi a terved zeneileg 2022-re?
– Felújítjuk a műsoromat, zenekarral, fényekkel, szuper látvánnyal és táncosokkal. Ezen felül készülünk a Budapest Jazz Orchestrával közös nagyszabású koncerttel. Aztán indul a koncertszezon. Emellett pedig a gyerekzenei vonalat is szeretném megerősíteni.

– Milyen érzésekkel ülsz ismét A Dal a zsűrijében?
– Kétszer is versenyeztem már ebben a műsorban. Nehéz, koncentrált és félelmetes is a színpadon állni egy ilyen megmérettetésen. A zsűriben azért vagyunk hogy építő jellegű kritikát mondjuk az előadóknak. Szeretnék megfelelni a szakmai kritériumoknak és önmagamnak is.

– Mi a legnagyobb erőssége A Dalnak?
– Ez az egyetlen olyan műsor, amelyben új magyar dalokat hallunk megszületni.

Olvasd el itt A Dal másik zsűritagjával, Ferenczi György muzsikussal készített interjúnkat is.

Fotó: Wolf Kati hivatalos

Fotó: Rózsa Erika/Wolf Kati hivatalos

 

– Visszatérve a gyerekeidre és rátérve a Balatonra. Elengeded a gyerekeidet szülői felügyelet nélkül, barátokkal a Balatonhoz fesztiválozni?
– Tudatosan építjük a baráti körüket és ismerjük is a barátokat. Szerintem az egyetlen módszer arra, hogy megvédjük őket – például a fesztiválokon is – ha atombiztos csapattal mennek majd.

Balatonalmádihoz és Alsóörshöz van komolyabb kötődésed.
– A nagyszülőknél ezeken a településeken van nyaralási lehetőség, így a gyerekeim születése óta járunk a Balatonhoz. Sokat kirándulunk is. Alsóörs mellett Dörgicse környékén és nagyon szeretjük a tihanyi piacot is. Február van és gyerekeim már most kérdezgetik, hogy mikor megyünk legközelebb. (nevet)

– Sportolni is szoktál a Balatonnál?
– Tavaly négy nap alatt körbebicikliztük a Balatont a barátaimmal, ez volt az egyik nyaralásunk.

Ha még több sztárinterjút olvasnál, itt több tucatnyit találsz.

 

Fotó: Wolf Kati családi

Fotó: Wolf Kati családi

 

Nyitókép: A Dal/MTVA hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva