Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.11.04. 10:00
Az Erdei misztérium-sorozat számos izgalmat tartogatott
Számos, kifejezetten a fiatalokat célzó eleme is volt az októberben zárult „Erdei misztérium, avagy Játék a zöldben” címet viselő EKF-programnak Hévízen.

Erdei-misztérium: 54 esemény

A majd’ fél éven át tartó kulturális, művészeti sorozatot a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program támogatta, több mint 12 millió forinttal. Berta-Tóth Manuéla, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzsere elmondta: tavasztól őszig felnőtt- és gyerekszínházi előadások, ismeretterjesztő geobotanikai túrák, erdei mikrokoncertek, performance-ok és az öko-art projektek hívogatták a Véderdőbe az érdeklődőket. Az 54 ingyenes esemény közül huszonegyet kimondottan gyerekeknek, diákoknak szerveztek.

– Bizonyítandó, hogy nemcsak a zenei és színházi előadások voltak e sorozatban fontosak, 26 ismeretterjesztő geobotanikai sétát is szerveztünk a Véderdőben április és október között – fogalmazott Berta-Tóth Manuéla. – Az alsós csoportoktól a felnőttekig sokakat sikerült megszólítani, akik felfedezhették a fürdőváros közepén fekvő csodálatos természeti környezetet.

Forrás: ZH

Emellett fiatalokat megszólító művészeti projekt helyszíne is volt a Véderdő. Nemrégiben helyi iskolák bevonásával, öko-art jelszóval, kisebb alkotások készültek, amelyek a természet körforgásának köszönhetően idővel újra eggyé válnak a natúrával.

Forrás: ZH

Trendi a zöld

– Az Erdei misztérium fenntartható, zöld és ökotudatos eseménysor volt – szögezte le Berta-Tóth Manuéla. – S nemcsak azért, mert azt gondoljuk, ez nagyon fontos kihívása a mai világnak, hanem a helyszín, az erdő is inspirált bennünket. Fontos szempont volt, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a programsorozat ökológiai lábnyomát, s hogy minél kevesebb kárt okozzunk, nem építettünk színpadot, nem volt világítás: a természet adta a díszletet és a helyszínt.
A nézőtér ülőhelyei például régi, felújított faszékek voltak, s nem vásároltunk drága, egyszer használatos eszközöket sem.
A szakember leszögezte: mindent megtettek azért, hogy az ember és a természet közelebb kerüljön egymáshoz, emellett arra is figyeltek, hogy kulturális, művészeti programjaik minél kevesebb szemetet termeljenek.

A kulturális programok mellett népszerűek voltak a geobotanikai túrák is
Forrás: ZH

S mivel a szervezők hisznek abban, hogy „a zöld az trendi”, virágmagot adtak ajándékba a résztvevőknek, vendégeknek.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: zaol.hu



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva