likeBalaton.hu | 2022.09.08. 16:00
365 nap a szezon Hévízen
Nem zár be a hévízi Tófürdő, idén is 365 nap a nyitvatartási ideje.

365 nap a szezon

A 365 nap folyamatos nyitvatartáson belül már kezdetét vette az őszi szezon a Hévízi Tófürdőn, ilyenkor az esti sötétedéshez igazodva változik a nyitvatartási ideje, szeptember 5. és október 9. között 18.30-kor zár, október 10. és március 26. között pedig egy órával korábban, 17.30-kor.

A múlt héten szárnyra kapott a hír, miszerint több népszerű gyógyfürdő között ideiglenesen a hévízi is bezárhat, a Tófürdő és a helyi Tourinform iroda közleménye szerint is valótlan, hiszen a fürdő az év minden napján nyitva tart, a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is változatlan szolgáltatásokkal várja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket.

365 nap a szezon
Fotó: heviz.hu

Egy igazán különleges este a 365 nap között

Egy páratlan nyári szezonzáró esti programon is részt vehetnek látogatók. 2022. szeptember 9-én este 19 órától Dévényi Tibi bácsi retro hangulatot varázsol a Tófürdő partjára a népszerű Holdfényfürdő rendezvény keretében. Kellemes este, meleg víz és forró hangulat vár mindenkit, különleges élmény az esti órákban a kivilágított Hévízi-tóban fürdőzni.

 

A 365 nap egyikén spinday is vár rád

2022. szeptember 24-én pedig egy nyolc órás Spinday Maraton kerül megrendezésre, ahol fergeteges hangulatban tekerhetnek a nevező csapatok. Az, hogy egy maratoni sportversenyt rendeznek a Hévízi-tavon, önmagában is különleges, a SpinRacing verseny a sportág újdonsága miatt még izgalmasabbá teszi a programot.

Fotó: Mihály Szilvia

A 365 nap egyikén így pörgős zene és fergeteges hangulat lesz a Tófürdőn, ha csak nézed a versenyzőket, már abban elfáradsz, jól esik majd lubickolnod a tóban.
Bár a Hévízi-tó területe egy kórház, és a víz elsősorban a nyugodt pihenés helyszíne, a fürdővezetés is fontosnak tartja az egészséges életmód népszerűsítését, és a fiatalabb korosztály elérését is. A tó vize prevenciós célokra is ideális, a szeptemberi maratoni tekerés után a versenyzők és kísérőik is fürödhetnek benne.

 

 

Bivaly és duatlon is belefér a 365 nap programsorába

2022. november 5-én második alkalommal kerül megrendezésre a HÉVÍZIBIVALY Duatlon, amely 10 km-es evezéssel indul a Hévízi patakon, majd 10 km-es futással folytatódik Fenékpusztától a Hévízi tóig.
A novemberi hóesésben vagy napsütésben megrendezett program egyedülálló versenynek ígérkezik, a 365 nap egyik legizgalmasabb napja lesz. A terep nem nehéz, a táv nem is túl hosszú, a patak biztonságos, ám mégis élményteli, a parton pedig a szintkülönbség elhanyagolható, így amatőr résztvevők könnyen teljesíthetik az összesen 20 km-es távot.

 

 

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Hévízre! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: heviz.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva