Mihály Szilvia | 2019.09.14. 20:00
Esküvő színesítette a hévízi veterán autó találkozót
Zsuzsa és Ervin nem csak egymásért él-hal, hanem a veterán autókat és a rockabilly életérzést is imádják, nem is volt kérdés, hogy az esküvőjüket a hévízi kiállításon tartják! Ott voltunk az első hitvesi csóknál, mutatjuk!

A második alkalommal megrendezett hévizi veterán autó kiállítás rendhagyó programeleme egy nyilvános esküvő volt. A teljesen hivatalos, anyakönyvvezető előtt kimondott boldogító igen nem csak a rokonok és barátok előtt pecsételte meg Zsuzsa és Ervin szövetségét, hanem a kiállításra érkező számos vendég is tanúja lehetett az eseménynek.

Természetesen mi is ott voltunk az első hitvesi csóknál, mutatjuk:

Ahogy illik, a menyasszonyi csokor is elrepült, nézd meg, ki kapta el. De előtte elárulom, hogy a mögöttem álló úr még odaszólt a csokorra várakozó párjának, hogy ha elkapja, ha nem, az ő döntése végleges. Reméljük, már az igent beszélték meg előtte, és nem egy megrögzött agglegény reménykedő barátnője várt a virágokra….

De hogy jut eszébe valakinek egy 150 autót bemutató nagyszabású rendezvényen tartani az esküvőjét? Az ifjú feleséget kérdeztük, aki ragyog a boldogságtól.

Fotó: Mihály Szilvia

– Az esemény szervezője jó barátunk, ő hévízi. Tóth Zoltán az előző évben is megrendezte a Veterán Autó kiállítást, és amikor idén is elkezdte szervezni, mondtuk, hogy mi szeretnénk itt tartani az esküvőnket. Magát a rendezvényt és a veterán autókat is nagyon szeretjük, imádom ezt az életstílust – mondja a csupa mosoly Zsuzsa. – Hévíz tökéletes választás volt, a családon és barátokon kívül rengeteg nézelődő gratulál, ez nagyon jó érzés. Német, angol és orosz turisták is idejöttek hozzánk fotózkodni, egy látványosság vagyunk ma, ha mondhatom ezt.

– Milyen érzés menyasszonyként még plusz látványosságnak is lenni?
– Elmondhatatlanul jó. Felemelő és élvezem, most én vagyok a középpontban.

Nagyon sok boldogságot kívánunk a párnak. Ha kíváncsi vagy a kiállított autócsodákra is, akkor olvass tovább.

Először megmutatom, hogy gördült ki a retro Ikarus (1967-ben készült Ikarus 311-es) busz a hévízi városnézésre:

Néhány motoros kicsit később érkezett az üdülőváros központjába:

Legalább 150 – az 1920-as évek elejétől egészen a 80-as évek közepéig készült- veterán jármű várta a programon résztvevőket. Van, akinek a Lada, Wartburg és Trabant saját emlékeket idézett fel, a gyerekek számára persze ezek a járművek is a felfoghatatlan múlt darabjai. Te mikor láttál utoljára zöld Trabantot?

Fotó: Mihály Szilvia

A legmeghökkentőbb autó egy átalakított halottaskocsi volt, temetői mécsesekkel és Mignon figurákkal megpakolva, miközben diszkréten Máté Péter Most élsz című dala szűrődött ki az utastérből.

Fotó: Mihály Szilvia

A kedvencem ez a kis kocsi volt, hát nem lenne izgalmas egy ilyennel megkerülni a Balatont? Szerintem sokkal jobban néz ki, mint a 90-es évek Skoda Feliciái. Mert ez egy Felicca, az 50-es évek végéről.

Fotó: Mihály Szilvia

Mutatjuk a kiállításon készített legjobb képeket, sok lesz, előre szólok:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva