Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.06.22. 07:00
Jazz koncert a hévízi Medvenapozón
A zene kifejezetten jó terápiás eszköz, főleg, ha egy élő koncertet láthatnak a gyógytó fürdőzői.

A hévízi fürdő már tavaly is csatlakozott a nemzetközi akcióhoz, s mint Czene Alexandra kommunikációs és marketingvezető elmondta, akkor a vendégek örömmel fogadták a Medvenapozón adott koncertet. A siker láttán idén is megszervezték ezt a programot, ezúttal swing- és jazzmuzsikával varázsolta el a közönséget a BB Jazzy Pop Duó.

Víz és zene

– A zene egyre több helyen része a terápiának, hiszen a muzsika nyugtató hatással bír, és kiegészítve a fürdőzéssel, feltölt s szórakoztat is – fogalmazott Czene Alexandra, aki szerint a programmal erre is felhívják a figyelmet.
Ahogyan Varga Endre, a BB duó szaxofonosa elmondta, a fürdőzés világnapja alkalmából vidám dalokkal készültek. – Hogy megadjuk a hangulatot, egy kis plusz­élményt és élvezetet.
A formáció mozgalmas hónapok előtt áll, sok fellépéssel például a Balaton-parton. Varga Endre azt is elárulta: gyakran fürdőzik, és ha vendégei érkeznek, velük kihagyhatatlan program a mártózás, például a Hévízi-tóban. A csobbanást a duó énekese, Bódis Bettina is kedveli.

Fotó: heviz.hu

– Nem sokszor volt ilyen meleg a fejünk a felett a koncert közben – fogalmazott. – Számomra ez jó élmény, szeretem a nyarat. Különleges itt a Hévízi-tó mellett fellépni, jó kisugárzása van. Az egyórás koncerten retró dalok hangzottak el, például Stevie Wonder-, Queen- és Beatles-slágerek, emellett a fürdőzők hallhattak francia sanzont is. Ebből a helyi televízió nyolcperces klipet készít, arra hívják a föld lakóit, hogy ünnepeljék az emberiség közös kapcsolatát a vízzel. Szerintük a fürdőzés képes lebontani az akadályokat a különböző hátterű emberek között, a világnap pedig a közösségek és a föld jólléte közötti összefüggésekre emlékeztet bennünket.

Forrás: zaol.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva