Péter B. Árpád | 2023.08.04. 12:00
Ökofesztivál várja négy napon át Hévíz vendégeit
A zöld az trendi. Ezzel a mottóval rendezik a Fűre lépni szabad! elnevezésű egregyi ökofesztivált augusztus 3. és 6. között a hévízi múzeumkertben.

Itt a kikapcsolódás egyenlő a feltöltődéssel, bocsátotta előre Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Mint mondta, a szervezők célja a tudatos szórakoztatás, „ahol játszva tanulunk meg új dolgokat, és közben kellemes zene is szól”.

A fesztivál nulladik napján, csütörtökön este a Tiro Brax és a Bossa&More együttes koncertezik, amit a publikum a színpad előtt elhelyezett, újrahasznosított székeken ülve, vagy akár saját lepedőt leterítve hallgathat.

Pénteken délelőttől három napon át az Egregyi Múzeum kertjében természetközeli programok, workshopok, kézművesek, filmek, zenészek, gyerekprogramok, kreatív foglalkozások és LelkiFröccs-beszélgetések várják a vendégeket.

 

 

– Különlegesnek ígérkezik az Utazó Planetárium, amelynek kupolájában 8 filmet láthatnak az érdeklődők, és ezek által megismerkedhetünk a világegyetem csodáival, betekintést nyerhetünk a bolygók és a világegyetem varázslatos világába – folytatta Pálffy Tamás. – A LelkiFröccs-sarokban mindhárom napon beszélgetésekbe kapcsolódhatunk be a fittség megőrzéséről, a testi-lelki egészségről, a környezettudatos földhasználatról és a klímaváltozás hatásairól. A beszélgetőpartnerek között találjuk Paksy Tímea világbajnok kajakost is.

Az igazgató a további részleteket ismertetve elmondta, amíg a felnőttek beszélgetnek, vagy hangtálfoglalkozáson, életmód-tanácsadáson, jobbagyféltekés rajzoláson, esetleg rapid masszázson vesznek részt, vagy akár mandalát festenek és mindenmentes ételeket kóstolnak, addig a fiatalokat gyerekprogramok, illetve szombaton a Kezes-lábas Játszóház fenntartható és tudatos tekerős, hajtós játékai várják.

Persze, koncertek is hívogatják a publikumot, fellép például az Igricek, Hajdu Klára és Szakonyi Milán, a Brumi Bandi Band, Ivett és a JB Jazz, a Vagabond Trio, Gercsó Krisztián és Hrutka Róbert pedig zenés irodalmi esttel és dedikálással várja a közönséget szombaton.

A programot Erdőtárlat is színesíti, amelynek péntek délutáni megnyitóját geobotanikai túra követi az északi véderdőben, és úgynevezett mikrokoncertek is lesznek ezen a napon.

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva