likeBalaton.hu | 2021.09.22. 10:00
Újabb nemzetközi siker - Európa harmadik legjobb fürdője a Hévízi-tó
Csak az izlandi lávamezők türkizkék tava és Nagy Britannia egyetlen termálfürdője előzte meg a Hévízi-tavat a rangos versenyen.

Újabb fontos elismerést kapott a hévízi gyógytó, egy rangos nemzetközi szakmai portál Európa harmadik legjobb fürdőjének választotta.

Fotó: heviz.hu

A top 10-es mezőnyben még egy hazai szereplő, a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő kapott helyet.
A Lonely Planet online utazási magazin 20-as listája a legjobbnak tartott európai fürdőket veszi lajstromba.
Első lett a listán a méltán híres Izlandi Kék Lagúna, ami valóban egy varázslatos hely, bár nem természetes módon létrejött tó, valamint az Angliai Thermal Bath Spa, ami egy klasszikus fürdő, de ma már csak múzeumként látogatható, fürdeni nem lehet a helyszínen.

Így írtak a Hévízi-tóról:

Vissza a természethez!
A tavirózsákkal és gondozott parkokkal szegélyezett város a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet. Hozzáteszik, hogy a fürdőkomplexum télen is látogatható, természetes gyógyvize pedig 38°C körüli.

Fotó: heviz.hu

Télen-nyáron strandélmény

A Hévízi-tó már az ókorban ismert volt gyógyhatásáról. Az üdülőváros egész évben várja a gyógyulni, pihenni vágyókat, télen-nyáron úszhatunk a tavirózsák között.
A vizet borító tündérrózsák, a tóban lakó kisvöcsök, a tóra épített fürdőház látványa a közeli erdősávval megnyugtató, energiával feltöltő élmény.
A gyógyvíz hatásait fokozza a tavat körülölelő mikroklíma, a növények és a víz színeinek játéka. A tó körüli erdőben sétálva is aktívan pihenhetünk, gyógyulhatunk.

Pénteken egy különleges, éjszakai fürdőzés is vár rád, kattints a részletekért!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva