2020.01.20. 10:42
FényArtban a Klastrom - Fényfestészeti pályázat 2020
Álmodd meg a Klastrom fényeit! A Művészetek Völgye idén először hirdet fényfestő versenyt, amelyben a taiándörögdi Klastrom "beszínezésére" lehet pályázni.

2020-ban 30. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált a Balaton-felvidék három csodálatos településén: Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. 35 programhelyszínen, közel 1500 program várható. A jubileum kapcsán szeretnék visszahozni a körforgásba a fesztivál egy régi ikonikus helyszínét, a taliándörögdi Klastromot.

1989 óta rengeteg izgalmas dolog történt itt, a templomrom volt hogy koncerthelyszínként, volt hogy zarándokhelyként szerepelt a fesztiválprogramban. 2020-ban fényfestészettel szeretnének tisztelegni a szervezők egyik kedvenc állomásuk és a Művészetek Völgye elmúlt évtizedei előtt.

Kapolcs temploma színesben (Fotó: Keszey Ágnes)

A verseny a Művészetek Völgye egyik kiemelt attrakciója, melyet tíz napon át, 2020. Július 17. és 26. között, sötétedéstől lehet megtekinteni. A Klastrom Fényművészet szakmai partnere, és a verseny házigazdája az ismert magyar „fényfestő csapat”, a Fényszórók Visual. A verseny egyetlen kategóriában folyik, pénzjutalom az első három helyezettet illeti, vetíteni viszont az első 10-be bejutott versenyzők munkáit fogják, lehetőséget adva ezzel a bemutatkozásra. A versenyfilmek mellett láthatók lesznek minden este a Fényszórók és a Gonzo Vizuals által komponált videók is. A tervek szerint a Klastrom egy oldalára kerül vetítés.

Ilyen volt tavaly a völgyérzés!

Bárki nevezhet! A 30. Művészetek Völgye témára reflektálva várják a taliándörögdi Klastromra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. A pályázat többfordulós, és a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri. A pályázatra egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de iskolai indulókat is várunk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői engedéllyel jelentkezhetnek.

A verseny témája: 30. Művészetek Völgye

Helyszín: Klastrom, Taliándörögd

A versenyre való pályázás határideje: 2020. Január 31.

Forrás: Művészetek Völgye hivatalos honlapja

Nyitókép: Szücs Ildikó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva