2019.07.19. 20:38
Indul a nyár legszínesebb tíz napja Kapolcson
Hagyd, hogy elsodorjon a völgyérzés, sétálj át egy könnyűzenei koncertről egy színházi előadásra vagy táncházba, hozz létre saját művészeti alkotást, menj el cirkuszba, sportolj, beszélgess, táncolj, ismerkedj a Művészetek Völgyében!

Július 19. és 28. között tíz napra újra fesztiválhelyszínné alakulnak Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcái, terei, intézményei, épületei. Harmincöt helyszínen közel ezerötszáz programmal, koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, újcirkusszal, sporttal, beszélgetésekkel, workshopokkal és számos újdonsággal várja a látogatókat a három Balaton-felvidéki település.
A fesztivál egyedi hangulatát a művészek és a látogatók is egyszerűen “Völgyérzésnek” nevezik, az évről évre itt kapott impulzusokat pedig “Völgyélménynek”.

Fotó: Művészetek Völgye

A Völgy tíz napja alatt több nemzetközi előadó is a Művészetek Völgye nagyszínpadának, a Panoráma Színpadnak vendége lesz.
Itt ad koncertet a német Alice Francis, a brit Amber Run és a Kosheen. Fellép a Boban Markovic Orkestar, vendégük Palya Bea lesz. A hazai kedvencek közül színpadra lép az Anna and the Barbies, a Quimby, a Bohemian Betyars, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Bandája a Modern Art Orhestrával közösen. Lesz Random Trip és Hiperkarma, koncertet ad a Péterfy Bori & Love Band, a Margaret Island, a Kiscsillag, a 30Y, az Elefánt, a Vad Fruttik és az Irie Maffia. Fellép Dés László, vendége Básti Juli lesz, a Budapest Bár koncertjén Behumi Dóri, Kiss Tibi, Németh Juci és Tóth Vera énekelnek majd.

A PLAY! MOBILE előadás és Fesztiválmegnyitó – Pro Progressione műsorával kezdődött az idei programsorozat:

29. alkalommal indul útjára az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, közeleg a kerek évforduló, de ebben az évben is ünnep lesz a tíz nap.

– Az elmúlt években közel kétszázezren látogattak el a Művészetek Völgye tíz napjára. Fontos számunkra, hogy megőrizzük a fesztivál közvetlen, családias hangulatát és eredeti céljait, így amikor szükséges, új helyszíneket alakítunk ki, térben növekszünk. Idén tovább erősödnek a vigántpetendi programok, Kapolcson és Taliándörögdön is új udvarok nyílnak. Nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelmi újításokra, fejlesztésekre és csodálatos tíz napot ígérhetünk a látogatóknak – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója.

A fenntarthatóságról,környezetvédelemről beszélni, beszélgetni, tanulni mindannyiunk közös érdeke, hogy aztán tudjuk mit kell és mit nem szabad tenni a jövőnkért. A legnagyobb összművészeti fesztiválon a témában előadásokat hallgathatunk, beszélgetéseken, workshopokon, interaktív játékokon vehetünk részt, tanulhatunk és tájékozódhatunk olyan szervezetek segítségével, mint a Zöldövezet, a Felelős Gasztrohős, a WWF, a Zöld Zugoly, a Vadonleső Program, a Jane Goodall Intézet, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és az általa alapított Bakony–Balaton UNESCO Geopark.

Fotó: Keszey Ágnes

Új helyszínek
A szentendrei MANK alkotóudvart indít Taliándörögdön. Rajzolásra, festésre és közös műkincsgyűjtésre hívnak, valamint beszélgetésekkel, workshopokkal, a Ciffra-központ programjaival, filmklubbal és Cseh Tamás dalokkal várják a látogatókat. Kapolcson nyílik meg a Pest-Buda Udvar, ahol az izgalmas kerekasztal beszélgetések után minden nap koncertek zárják a napot. Fellép Pély Barna, az Európa Kiadó, Little G. Weevil, lesz Klasszik Lasszó és Bin Jip.

Fotó: Keszey Ágnes

Kőbánya Kapolcson
Idén harmadik alkalommal Kőbánya tölti meg élettel a Gástya-árok csodás területét Kapolcson. A fővárosi kerület vezetése és a Kőbányai Zenei Stúdió közösen létrehozott helyszínén fiatal tehetségek és rocklegendák is fellépnek, itt lesz Lóci játszik, Koszi Janka, Jónás Vera Experiment és Odett koncert, fellép Hobo és Bandája, a Kéknyúl és a Póka Egon Experience. Napközben családi programokkal, beszélgetésekkel készülnek, előadást tart a Közlekedési Múzeum és az Operaház és lesz élőzenés rocktöri előadássorozat is.

Még több program Vigántpetenden
A Cirque du Tókert az újcirkusz, a tánc és a nagyszabású előadások otthona. Itt bandázik a Firebirds, táncol a Duda Éva és a Frenák Pál Társulat. Különleges koncertet ad Szirtes Edina Mókus és Widder Kristóf, a Lövölde teret hozza ide Kern András, az Óbudai Danubia Zenekar pedig filmzenei párbajjal dönt TV és mozi között.

Fotó: Mihály Szilvia

A Petendi Pajta az első hétvégén koncertekkel és művészeti foglalkozásokkal valamint előadásokkal várja vendégeit, majd hétfőtől világzenei, pop, elektronikus valamint könnyűzene lesz műsoron, utána pedig a megszokott Önismereti Diszkó külföldi és magyar előadóik várják a hajnalig bulizni vágyó völgylakókat. A Papageno Klasszik a klasszikus zenét mutatja be kicsit másképp minden nap más zeneszerző segítségével. A Hello Wood táborának legújabb alkotásait bárki megcsodálhatja Csórompusztán, de július 20-án az alkotások útrakelnek, zenés ünnepi karnevál indul Vigántpetenden át egészen Kapolcsig.

Olvasd el korábbi cikkünket a több mint 1500 programról!

Kattints ide, ha napi lebontásban érdekel a program!

Mutatjuk az első képeket a fesztiválról:

Kiemelt kép: Keszey Ágnes

Összeállította: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva