likeBalaton.hu | 2022.07.19. 14:00
Olvasóterasz a völgyben
Dedikálások, változatos irodalmi programok és olvasóterasz is vár a koncertek és a forgatag mellett a Művészetek Völgyében.

2022. július 22-31. között szervezik meg a 31. Művészetek Völgye Fesztivált. Az ország legnagyobb összművészeti eseménysorozatán több irodalmi programmal is találkozhatnak a látogatók, de a Bookline jóvoltából dedikálásokra is számíthatnak az irodalomkedvelők.

Irodalom a völgyben

Az előző évekhez hasonlóan a Művészetek Völgye irodalmi programjai több témában és formátumban, széles közönségnek szólnak, ezáltal az írott kultúra és más művészeti ágak kapcsolatát bemutató eseményeken a közönség megtapasztalhatja, hogy milyen sokrétű és izgalmas az irodalom, ebben pedig olyan előadók és írók működnek közre, mint például Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Lackfi János, Závada Péter, vagy Vecsei H. Miklós, Beck Zoltán, Kemény Zsófia, valamint a Lovasi András.

Az irodalmi programok közvetlen közelében fog elhelyezkedni a Bookline Terasz, ahol a Művészetek Völgye látogatói könyvek között lehetnek, olvashatnak, megbeszélhetik aktuális (irodalmi) élményeiket, de a Bookline legújabb standjánál a fesztiválon szereplő szerzők könyveinek elolvasására és megvásárlására is lehetőség nyílik, emellett pedig több dedikálást is szervez a könyvkereskedő.

Hivatalos sajtófotó

Programok az olvasóteraszon

Július 23-án 17:00-tól Pap Éva várja az olvasókat, aki délszláv kultúrát bemutató romantikus könyveivel vált ismerté. Legújabb, Megbocsátás című regényében is egy újvidéki házaspár megtörtént eseményeken alapuló történetét tárja az olvasók elé. Néhány nappal később, július 28-án 15.30-tól Karády Anna tart dedikálást. A szerző első alkotása 2021-ben jelent meg, a Füredi lány című kötet hamar a sikerlistákra ugrott. Az azóta sorozattá bővült történetben a szerző saját kutatásai alapján mutatja be Balatonfüredet, a balatonparti város mellett pedig a történések középpontjában egy fiatal lány és a szerelem áll.

Kép: shutterstock

A Művészetek Völgye Fesztivál utolsó előtti napján további két dedikálást tartanak a Bookline Terasznál, 16:00-tól ugyanis J. Kovács Judit, valamint Bódis Kriszta fogja kézjeggyel ellátni műveit. J. Kovács Judit a gyerekek egyik kedvenc írója, akinek
A Kerekítő című, húsz tagot számláló mondókás-játékos könyvcsaládja számos óvodás kedvenc olvasnivalója. A felnőtt olvasókat szólítja meg Bódis Kriszta, aki eddig megjelent három regénye mellett 2022-ben egy életrajzi írással jelentkezett, amelyben a ma már kevésbé ismert, múlt századi női ikon, Tüdős Kata életművét mutatja be.

A Bookline Terasz a Művészetek Völgye Fesztivál teljes időtartama alatt Kapolcson, a Petőfi utca 39. szám alatt várja majd a könyvek szerelmeseit.



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva