zaol.hu | 2022.07.05. 12:00
Július 22-én kezdődik a Művészetek Völgye
Már 31. alkalommal rendezik meg Kapolcs központtal a Művészetek Völgye fesztivált, az érdeklődőket július 22. és 31. között várják.

A fesztivál ideje alatt a zenei színpadokon szinte a teljes hazai könnyűzenei paletta megfordul, de a jazz, a folk, a világzene és a komolyzene kedvelői is találnak programot. Társulatok lépnek fel a Színház Színpadon és a vigántpetendi Cirque du Tókert hatalmas cirkuszi sátrában, ahol a látogatók elmerülhetnek az újcirkusz, a kortárs tánc vagy akár az opera világában. Megszólal az irodalom a Kaláka Versudvarban és a Poket Udvarban, kiállítások nyílnak tűzoltószertárban, buszmegállóban és templomkertben is, és alkotó kezek tevékenykednek a különféle workshopokon.

 

 

Új helyszín lesz Kapolcson a Petőfi Udvar, amely a Petőfi Kulturális Ügynökség és Petőfi Irodalmi Múzeum közös helyszíne, könnyűzenei koncertekkel, kortárs és klasszikus irodalmi programokkal, gyerekprogramokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. Bemutatkozik a Hajógyár, amelynek színpadán a Hangfoglaló Program idei támogatottjai is fellépnek, s ott ad akusztikus koncertet Azariah és Bérczesi Robi is.
Taliándörögdön a Kert fogadja a legaktuálisabb magyar előadókat.

 

 

A Művészetek Völgye számos jubileumot ünnepelt már az évek során. A Hagyományok Háza FolkUdvar programjainak középpontjában az idén 50 éves táncházmozgalom áll majd, ugyanis fél évszázada rendezték meg az első városi táncházat.

A Művészetek Völgye a Nemzeti Filmintézettel közösen meghirdette a Némafilmhez filmzenét! pályázatát. A nyertesek a fesztiválon teljes terjedelmében adhatják elő szerzeményeiket a Filmio Pajta Mozgóban.

Fotó: Keszey Ágnes/likeBalaton.hu

A rendezvényen fontos szerepet tölt be a színház és a társművészetek, így tavaly, a Művészetek Völgye 30. jubileumán debütált a Völgy első saját darabja, A tehetséges Mr. Ripley. Az idén a Mr. és Mrs. (Duetts) című előadás elevenedik meg a Színház Színpadnál, Taliándörögdön. Peter Quilter darabját Somogyi Szilárd rendezte, a főszereplő Janza Kata és Szabó P. Szilveszter lesz.
A fesztivál tíz napján közel kétezer programból lehet válogatni.

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Művészetek Völgye hivatalos


 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva