Geotúra a Bondoró rejtelmes világába
Helyszín Monostorapáti, Petőfi utca 65
Időpont
Tarts velünk július 29-én (szombat) a rejtelmekkel teli Bondoró vulkánra!

A Művészetek Völgye keretében egy izgalmas és térítésmentes programra hívunk. Fedezd fel velünk Kapolcs határában a Bondoró vulkán különleges világát, melynek csodáit eddig kevesen ismerték fel.

Bondoró különleges atmoszférát árasztó vulkáni világa titkokat rejt, melyeket eddig kevesen fedeztek fel. Ennek az oka, hogy a területet nem szelik jelzett turista utak, legtöbb csodája pedig még ember járta ösvények híján ismeretlen. Ezen a geotúrán megismerheted azokat a szenzációs természeti kincseket, amelyeknek jogos helyük van a turisztikai célpontok „top listáján”. Ezek a csodák hamarosan a megfelelő útvonalak kiépítése után széles körben is ismertek lesznek.

A túra során a Bondoró vulkán vadcsapásain, vízmosásain és erdei nyiladékokon keresztül haladunk, ami néha kényelmetlenebb, de cserébe páratlan élményekkel ajándékoz meg.

Ha már láttad a Balaton-felvidéki robbanásos bazalt vulkanizmusának impozáns rétegsorait Tihanyban, Szigligeten és egyéb már ismert, népszerű helyszíneken, és értékeled, hogy mindezt itt még az eredeti, vad környezetben láthatod, akkor ezen a geotúrán a helyed!

Értékelnéd, hogy felegyenesedve járhatsz egy különösen tágas és hosszú bazaltban kialakult barlangban; örömet okozna, hogy a fénytelen vulkáni kőzetben zölden és feketén csillogó ásványokat láthatsz; és bámulatos lenne egy bükkös hűvösében, bazaltban fakadó forrásra bukkanni? Akkor különösen ajánljuk neked ezt a Bondoró rejtett titkait nyitogató geotúrát!

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló.
Javasolt: fényképezőgép, távcső.

Túra nehézségi foka: könnyű-közepes / nehéz

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni!

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben mobilos elérhetőség megadásával vagy telefonon

 

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Korbély Barnabás
+36306409053

 

Helyszín: Monostorapáti
Ár: térítésmentes
Találkozó helye: Monostorapáti, Nepomuki Szent János templom GPS: 46.924854, 17.553419
Találkozó ideje: 2023. július 29. szombat 9.00 óra
Időtartam: 6 óra
Táv: 10 km

 

Nyitókép: bfnp.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva