likeBalaton.hu | 2023.05.14. 10:00
2023-ban programdömpinggel jön a KeszthelyFest
Ha bárki keresné a választ arra a kérdésre, hogy mi a közös Fábry Sándorban, T. Danny-ben és a Hunyadi könyvek szerzőjében, Bán Jánosban, akkor arra az egyetlen válasz: a KeszthelyFest!

A KeszthelyFest 2023-as ingyenes rendezvény programkínálatában az élményközpontú szórakozás tartalmat is ad a feledhetetlen 4 nap során.

A KeszthelyFest 2023 a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt jelentős támogatásával valósul meg, mert csatlakozik annak egyik fontos értékéhez: közösségeket virágoztat fel, alapokat teremtve ahhoz, hogy új kulturális találkozóhellyé válhassunk úgy a régiónk, mint Európa számára.

2023-ban a fesztivál partner rendezvénye a Viviera Beach lesz. A fiatalok külön programokat kapnak a fesztiválon belül. A Vivera Beach önálló, Fő téri színpadára érkezik többek közt például K. Kevin, Dr. Brs és Krisz Rudi, de lesznek más meglepetés előadók is. Emellett a Viviera Beach Balaton-parton található bázisa külsős helyszínként funkcionál majd. Ott például szombaton Bagossy Brothers Company koncert és Lights!Off fesztivál várja a bulizni vágyókat.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A nagy koncertek nyitányaként szintén a fiatalok nagy kedvence, T. Danny ad élő koncertet. A nyitónap az idei évben csütörtök este lesz, így egy nappal előbb kezdődik a fesztivál.

Csík zenekar Presser Gáborral, Első emelet és R-go. Ők lesznek a 2023-as esztendő további nagy koncertjei. A három előadó generációk széles spektrumát érdekli, bárhol is lépnek fel az országban és a határainkon túl.

Természetesen a gyermekeknek is teljes értékű programot kínál a fesztivál, mint a családok valamennyi korosztályának. Érkezik Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint az Iszkiri zenekar is. De lesz lehetőség sziklamászásra, arcfestésre, játékokra. A helyi fellépők ebből a programkínálatból sem hiányoznak majd.

Fotó: Farkasházi Réka – hivatalos

A képzőművészet 4 helyi képviselője festményeken örökítik meg a KeszthelyFest programjainak pillanatait a helyszínen. Ebből egy mini tárlat valósul meg a fesztivált követően a Balaton Színházban.

Az egészségtudatosság jegyében a családoknak mentes főzősarkot is felépítenek, ahol Herczeg T. Andrea és Vágó Piros rádiós műsorvezető készít majd mentes, de ízben csodás ételeket, akár a fesztiválozókkal közösen.

Az irodalom szintén újdonságként jelenik meg az idei KeszthelyFest programjában, melynek helyszíne a Fő téren található Klassz Kultbisztróban lesz. Bán János író, műsorvezető, az M5 csatorna igazgatója és Piroch Gábor világhírű kaszkadőr, íróval pódiumbeszélgetésen találkozhatnak az érdeklődők.

Szintén újdonság, hogy a divat világába is elkalauzolják a KeszthelyFest látogatóit. Schiffer Miklós nemzetközileg ismert divat- és stílustanácsadó elmeséli majd az érdeklődőknek, hogy hol is helyezkedik el hazánk a divat palettáján. De híres hazai divattervezők divatbemutatóján is csemegézhetnek a ruhák közt.

A 2023-as KeszthelyFest több helyszínen zajlik majd egy időben. Kiemelt helyszín lesz a Festetics-kastély. Teljesen új helyszín a Vivera Beach a Fő téren és a Balaton-partján egyaránt.

Egy parádés fesztiválról nem hiányozhatnak a dj-k sem! Az idén 20 éves Erős és Spigiboy és Hamvai PG önálló szettekkel szórakoztatják majd a KeszthelyFest látogatóit a nagykoncertek után. Mellettük pedig napközben a már jól megszokott helyi dj-k, például Dorián, Sza-sza, Ipa, a LOKÁL PONT helyszínen szolgáltatják a zenei aláfestést. A LOKÁL PONT szintén egy új helyszíne a rendezvénynek.

Fontos szerepet kapnak az idei KeszthelyFesten az állatok és az állatvédelem. A helyszínen zalai állatvédelmi szervezetekkel találkozhatnak a fesztiválozók és gyűjtést is rendeznek számukra. Látrányi Orsi okleveles tréner pedig interaktív foglalkozásokat tart kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A KeszthelyFest 223-LégyOtt! rendezvényen első alkalommal a keszthelyi TV kétórás élő műsorral jelentkezik be!

A fesztivál program elemeinek összeállítása során arra törekedtek a szervezők, hogy a világzene, a könnyűzene, az irodalom, a képzőművészet és a családoknak szóló élmények éppúgy helyet kapjanak benne, mint az az EKF színes kínálatára jellemző.

Ahogy azt a korábbi években a fesztivállátogatók megszokhatták, a helyi zenekarok, előadók, borászok, éttermesek is részesei lesznek a KeszthelyFest-nek. Szintén újdonság, hogy a már megszokott ízek mellett az ételallergiásokra is gondolnak, így a kitelepülő gasztro kínálatban glutén- és laktózmentes finomságokat is találnak az arra érzékenyek.

KeszthelyFest 2023 – LégyOtt!

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva