Péter B. Árpád/zaol.hu | 2023.04.11. 14:00
Kerékpáros központ nyílt Keszthelyen
Kerékpáros paradicsom lett a Nyugat-Balaton és térsége: a minap átadták a keszthelyi BalatonBike365-pontot.

Dr. Princzinger Péter, a hazai szakszövetség elnöke úgy fogalmazott: ez egy újabb fontos mérföldkő a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztésében. A központ a Nyugat- és a Kis-Balaton térségében különféle útvonalak, túrák kiindulópontjaként, bázisaként szolgál a jövőben.

A megnyitón két – egy könnyebb, illetve egy nehezebb – túra indult az Energia térről
Fotó: Halász Gábor

 

A GINOP-forrásból megvalósult nagyprojekt szakmai és pénzügyi szempontból véget ért, már a záróbeszámolókat is benyújtották.

— Ezer kilométernyi kijelölt, kitáblázott kerékpárút, 3600 turisztikai szolgáltató, ezer ingyenesen látogatható attrakció, 70 tematikus túra, 30 új pihenőhely, 30 önkiszolgáló szervizoszlop, három jól felszerelt kerékpáros szolgáltató pont, egy útvonaltervező s egyben turisztikai ajánló weboldal, továbbá egy terepi navigációt segítő mobilapplikáció várja a Balatont kerékpárral felfedezni vágyó vendégeket — összegzett dr. Princzinger Péter

A keszthelyi „BB365 port” átadása a fejlesztési projekt szimbolikus befejezése, de egyben valami új kezdete is, hiszen a sportos közösségnek mostantól az a feladata, hogy fenntartsa, fejlessze a balatoni térség kerékpáros szolgáltatásait, másfelől céljuk, hogy népszerűsítsék a régiót, és minél több potenciális, két keréken érkező vendéget szólítsanak meg, tette hozzá a Magyar Kerékpáros Szövetség első embere. Kiemelte: ezzel is növelni szeretnék a térség turisztikai szolgáltatóinak forgalmát.

A keszthelyi „BB365 port” a Balatont kerékpárral felfedezni vágyó vendégeket segíti
Fotó: Belovári András

 

A keszthelyi Energia téren álló központban lesz lehetőség elektromos bringák bérlésére, és a munkatársak segítik a csoportos túrák szervezését is, részletezte Manninger Jenő polgármester.

— Évek óta dolgozunk azon, hogy kihasználva térségünk adottságait, Keszthely a kerékpáros turizmus egyik központja legyen. Most újabb lépést tettünk ennek megvalósítása felé — szögezte le a városvezető.

A megnyitón Nagy Bálint (középen, a mikrofonnal) és Manninger Jenő is jelentős fejlesztésnek nevezte a kerékpáros központot
Fotó: Halász Gábor

 

Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, évek óta egyre népszerűbb szabadidős tevékenység a kerékpározás a Balaton körül, s most e tekintetben Keszthely újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

– A folyamat nem áll meg, ez a kerékpáros szolgáltató pont pedig kiváló lehetőség arra, hogy a Nyugat- és Kis-Balaton térségét még inkább bekapcsoljuk az aktív turizmus vérkeringésébe – emelte ki a politikus.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Halász Gábor

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva