Mihály Szilvia | 2019.07.16. 07:00
A láthatatlan természetfotós kiállítása Keszthelyen
623 kép, 70 ezer led, 333 m2 üvegfelület, 7/24 nyitvatartás, 15 darab U alakú paraván vár bennünket augusztus 5-ig az ingyenesen látogatható szabadtéri bemutatón.

Máté Bence varázslatos képeiből nyílt kiállítás a keszthelyi Festetics-kastély parkjában.

– Ha az emberek nem mennek a kiállítótermekbe, akkor a képeket kell elvinni az hozzájuk – fogalmazta meg Bence nagyszabású projektjének indító gondolatát.

Máté Bence a keszthelyi kiállítás előtt is napi négy órát aludt, mert épp kínai vendégei voltak, akikkel hajnali 3-tól a természetet járta.

A világhírű természetfotós augusztus 5-én a kastély parkban hosszabban is mesél majd a képekről, a fotózásról:

Kattints ide az augusztus 5-i program részleteiért!

Gundel Takács Gábor a kiállítás megnyitón azt hangsúlyozta, hogy Bencétől megtanulhatjuk, hogyan lássunk, mit érdemes a sok ezer pillant közül meglátni, lefotózni.

– Ma már mindenkinek a kezében ott a mobiltelefon, amivel ezerszám készülnek a képek, de egy ilyen kiállítás rávilágít arra, mi szükséges ahhoz, hogy valóban egyedi fotó készüljön. Ha a kiállított képek alapján megtanulunk egy kicsit jobban látni, a saját fényképeink is szebbek lesznek – mondta az ismert műsorvezető.

Bencétől megtudtuk, hogy a képek fele Magyarországon készült, a Hortobágy és Kiskunság mellett a Balaton környékén is szívesen fotózza a természetet. Nem kell több ezer kilométert utazni ahhoz, hogy ilyen szenzációs fotók készüljenek.
https://www.youtube.com/watch?v=aYLxf3fwzFg&feature=youtu.be

A fiatal fotós létrehozta a Fajbook alkalmazást, aminek már több mint 2 ezer felhasználója van, és 70 ezer képet töltöttek fel rá különböző állatokról.

Fotó: Mihály Szilvia

A képet feltöltők különböző magyarországi állatfajok lefotózásával versenyezhetnek, az alkalmazás célja, hogy megismerjük lakóhelyünk gazdag állatvilágát.

Ismerd meg te is Máté Bencét:

Itt mindent megtudsz a keszthelyi kiállításról!

Nézd meg Pezzetta Umberto képeit a megnyitóról:

Kiemelt kép: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva