2019.05.30. 14:00
A magyar Forrest Gump futással segít
A Keszthelyi Kilométerek a kezdetektől fogva nemcsak a futásról, hanem a közösségépítésről, segítségnyújtásról is szól. A KKMHELP Program ötletgazdájával a magyar Forrest Gumppal, Iváncsics Zsolttal beszélgettünk.

A magát amatőr futónak valló magyar Forrest Gump 1982 óta fut, először a Ferencváros majd a Budapesti Honvéd válogatott atlétája volt. A magyar Forrest Gump nevet a sajtó ragasztotta rá úgy nyolc éve.

– Mióta foglalkozol jótékonysági futással?
Jótékonysági futást tizenegy éve csinálok, célcsoportom az állami gondozásban nevelkedő, a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekek. Azt hiszem ezeknek a gyerekeknek elsősorban gyermeki és sport élményre van szüksége, hiszen minden gyermeknek joga van gyereknek lenni! Hiszek a sport és a szeretet összetartó erejében.

– Mikor kapcsolódtál a KKM-hez?
– Tavaly olvastam, hogy nem lesz 2019-ben KKM! Azt mondtam,hogy ez nem lehet, hogy egy nagy múltú szuper verseny elmaradjon! Így megkerestem a főszervezőt Bedő Beát, akivel megbeszéltük megújítjuk a versenyt. Legyen valami más mint a többi rendezvény! Így született meg a KKMHELP a szeretetet és segítség nyújtás jegyében!

Minden gyermeknek joga van gyereknek lenni!

KKMHELP Program
Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2019-ben a KKMHELP program célja a Keszthelyi Sürgősségi Osztályt segíteni egy mobil-lélegeztető gép megvásárlásában.

Olvasd el cikkünket a sürgősségi osztályról!

– Erre építettünk fel három programot: lesz jótékonysági séta, színházi előadás és lehet vásárolni Szeretet Gombócot, minden gombócból száz forint jut jótékony célra.

A KKMHELP gyűjtésében bárki segíthet. Az adományokat folyószámlára és három gyűjtési ponton is várják:

Gyűjtési Pontok, ahol a bevétel a 3.1 millió forint értékű gép megvásárlását segíti:

– Június 8 -án rendeznek Keszthely város főterén egy Szimpátia Sétát

– Szeretet Gombóc árusítás – 100 forint gombóconként – akcióról itt találsz több információt!

– Június 9 -én délután 17 órakor a Szeretetszínház – Valahol Európában című darabja látható

KKE ADOMÁNYGYŰJTŐ SZÁMLA 10404955-50526553-57491021

– A KKMHELP program mellett indulsz te is a versenyen?
– Természetesen indulok, vasárnap a félmaratonon egy mozgássérült fiúcskát tolok végig. Tóth Kornél 2012-ben született nyitott hátgerinccel, Zalagyömrőben lakik, alsó végtagi bénulása van. Kornél nagyon boldog, hogy részt vehet a jótékonysági futóversenyen és az utolsó három métert a saját lábán, segítségemmel teheti meg. Ő is bajnok lesz! Sőt Kornélt meghívtam egy héttel későbbre Székesfehérvárra a MOL VIDI Arénába a Padlás jótékonysági színdarabra, amit az Imre Sándor Szeretetszínházzal adunk elő.

Kattints ide, ha kedvet kaptál a futáshoz, és neveznél te is!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva