likeBalaton.hu | 2022.07.29. 16:30
Autóval ütközött a vonat – Halálos vonatbaleset Keszthelyen /frissítés
Vonat ütközött személyautóval Keszthelyen pénteken délelőtt negyed tizenkettő tájt az Entz Géza sétány vasúti átjáróban a kutyás strand közelében.

16.30 FRISSÍTÉS

A baleseti helyszínelést befejezték, így Balatonszentgyörgy és Keszthely között újraindult a vonatforgalom. Pótlóbuszokra már nem kell átszállni. A dél-balatoni vonalon és a Helikon InterRégió vonatok esetében fokozatosan áll helyre a menetrend.
———
🚌Frissítés: A pótlóbuszok Keszthely és Balatonszentgyörgy között közlekednek.
❗Frissítés: A balesetben érintett IC utasait a Katasztrófavédelem segítéségével szállítják át pótlóbuszra, amely várhatóan egy órán belül érkezik a helyszínre.

(mávinform)

Vonat ütközött személyautóval Keszthelyen pénteken délelőtt negyed tizenkettő tájt az Entz Géza sétány vasúti átjárójában a kutyás strand közelében. Előzetes információiónk szerint az andráskereszttel jelzett átjáróban a Budapestről érkező Intercityvel ütközött össze az autó, amiben egy győri testvérpár utazott. A gépkocsit vezető nő a balesetben súlyosan megsérült, mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba, míg a 16 éves öccse meghalt. Őt a baleset utáni pillanatokban az összeroncsolódott járműből a közelben tartózkodó német turisták emelték ki, de életét már nem lehetett megmenteni. Az autó füstölgő roncsát pedig egy szabadnapos budapesti tűzoltó és segítője poroltóval fújta le, megelőzve a tűz kialakulását.

A baleset miatt várhatóan késő délutánig szünetel a vasúti közlekedés Keszthely és Balatonszentgyörgy között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendelt.
Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivőjének közlése szerint a műszaki mentésre a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a beavatkozás irányítására kiérkezett a műveleti szolgálat is – írta a zaol.hu.

 

A szerencsétlenségben megsérült autó maradványa
Forrás: MÁV

A MÁV a közösségi oldalán jejezte ki részvétét.

A Déli pályaudvarról Keszthelyre tartó, Balatonszentgyörgyről 11:09-kor továbbindult Balaton InterCity vonattal ütközött egy személygépjármű Keszthely közelében, egy andráskereszttel jelzett átjáróban. A mozdonyvezető ebben az esetben sem hibázott. A baleset következtében a gépjárműben egy 16 éves gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A családnak ezúton is részvétünket fejezzük ki, és kérnénk mindenkit, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen!
https://www.mav.hu/erjhaza

 

Nyitókép: MÁV

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva