Arany Gábor / zaol.hu | 2022.10.25. 19:00
Belehalt sérüléseibe a Keszthelyen elütött kerékpáros
Bár a szemébe sütött a nap, lassíthatott volna, de figyelmetlensége miatt fékezés nélkül ütötte el a kerékpárt toló gyalogost, aki belehalt sérüléseibe.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint 2021. október 5-én délután öt óra tájt egy 47 éves keszthelyi férfi személygépkocsival 43-47 km/h sebességgel Keszthelyen a Georgikon úton a Bercsényi út felől Alsópáhok irányába tartott, amikor a baleset bekövetkezett.

A nap sofőr szemébe sütött, ez zavarólag hatott, azonban nem vakította el, és lehajtott napellenzővel a zavaró fény is kiküszöbölhető volt.

A Georgikon és a Pipacs utca kereszteződésénél lévő kerékpárút találkozásához közeledve az autós nem észlelte a Georgikon útra neki jobbról lelépő, és keresztben átkelni szándékozó, kerékpárját maga mellett tolva gyalog szabályosan közlekedő nőt, emiatt járművével fékezés nélkül elütötte.

A gyalogos útra lépésekor a jármű még 43-47 méterre volt, így lassító fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset.

A kerékpárt toló nő a balesetkor elszenvedett sérüléseibe október 20-án belehalt. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az autó vezetője ellen.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: shutterstock
Forrás: zaol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva