likeBalaton.hu | 2022.05.01. 12:00
Bringára Keszthely!
Lázasan készülnek a május 8-i Giro d’ Italia világversenyre az észak-balatoni kerékpárosbarát településen.

Pattanj bicajra

Hamarosan a magyarországi Nagy Rajtra figyel a kerékpáros világ, hiszen május 6-án hazánkból startol a 105. Giro d’ Italia kerékpárverseny.
Keszthelyt május 8-án, a harmadik szakaszon közvetlenül is érinti a Giro, ezért kiaknázva a verseny felhajtóerejét és a térség kiváló kerékpáros infrastruktúráját, a „Bringára Keszthely!” integrált programmal erősítenek rá adottságaikra a kerékpárosbarát településen.
A program keretében tematikus kerékpáros hétvégéket, szemléletformáló túrákat és kísérőprogramokat, valamint a városi applikáció bevonásával aktív kihívásokkal egybekötött promóciós játékot szerveznek Keszthelyen.

Forrás: Keszthely / Hivatalos sajtófotó

Egyre több a bringás attrakció

– Az egészséges életmód iránti érdeklődés folyamatosan nő, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Keszthelyen és térségében. Célunk, hogy az egyedülálló attrakcióinkat mind a helyben élők, mind a hozzánk látogató turisták természetközeli, környezetbarát módon fedezhessék fel, hiszen a Keszthelyi-hegység, a Balaton-part, a Kis-Balaton és Hévíz egyedülálló természeti környezetben kínálnak lehetőséget a szabadidő aktív eltöltésére.

Forrás: Keszthely / Hivatalos sajtófotó

Keszthelyt nem véletlenül választották Európa legjobb vízparti városai közé és a kerékpárosbarát település címet is sikerült kiérdemelnünk. Csodálatos környezetben kínálunk tematikus kerékpáros körtúrákat, amelyek kitáblázott útvonalakkal és fedett esőbeállókkal ellátottak, jelentős és fejlett kerékpáros útvonalhálózattal rendelkezünk és kerékpáros központot is működtetünk. Most adjuk át a keszthelyi pumpapályát, a beruházásnak köszönhetően a fiatalok számára egy szabadtéri, extrém sportolási lehetőség válik elérhetővé. Hamarosan a kerékpáros központ fejlesztése is megvalósul, így az Energia téren többek között kerékpáros pihenő, új kerékpárokkal és gyorsszervízzel ellátott kölcsönzőpont, valamint segélyszolgálat is rendelkezésre állnak majd. A Helikon Kastélymúzeumban is jelentős kerékpáros fejlesztések zajlanak, ennek keretében egy kerékpárkölcsönző kialakítása is folyamatban van, amit összekapcsolunk az Energia téren működő központtal, erősítve a Festetics-kastély és Balaton-part turisztikai tengelyt – fogalmazott Nagy Bálint polgármester.

Forrás: Keszthely / Hivatalos sajtófotó

 

A kerékpáros fejlesztéseket a Bringára Keszthely! program teszi teljessé, amellyel a Keszthelyre látogatókat és a helyben élőket is megszólítják. A kezdeményezés célja, hogy az érdeklődők minél több kerékpáros programon, eseményen vegyenek részt.

– A Giro d’ Italia világverseny remek alkalom az egészséges és aktív életmód népszerűsítéséhez, elsősorban ezt szeretnénk kiaknázni a „Bringára Keszthely!” kampánnyal. A program turisztikai funkciója a tavaszi szezon erősítése, a meglévő és új kínálati elemek élményalapú összekötése a Hello Keszthely applikáció játékos kihívásaival – mondta Kovács Szabolcs polgármesteri turisztikai tanácsadó.

A május 8-i versenyen a kastély parkban, és a Keszthely-Hévíz körforgalomnál lesznek szurkolói pontok.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva