Mihály Szilvia | 2019.09.05. 10:00
Élményparkot és piknikkertet is építenek a keszthelyi kutyás strandra
Sétával népszerűsítették a májusban nyíló kutyás strandot és a felelős kutyatartást a keszthelyi kutyások.

Legalább 50 kutyus kísérte el gazdáját arra a városi sétára, ahol a tavasszal nyitó kutyás élményparkot mutatták be.
Sziládi-Kovács Tibor köszöntötte a résztvevőket, azzal kezdve, hogy ez egy olyan esemény és megnyitó beszéd, amibe bármikor bele lehet ugatni. Bele is ugattak, na persze, csak a kutyusok.

Az egyedülálló kezdeményezéssel a Kutyabarát Balaton projekt keretén belül a fonyódi és a balatonföldvári kutyás fürdetőhelyek mellett végre a Balaton nyugati medencéjében is lesz lehetőség a kutyás fürdésre. Ez hiánypótló, eddig a keszthelyi és itt nyaraló kutyásoknak nagyjából 80-100 km-t kellett utazni, hogy kutyusukkal együtt strandolhassanak.

Nézd, milyen cukik voltak a sétán a keszthelyi kutyusok, szerintem alig várják, hogy csobbanhassanak a Balcsiban:

A Kutyabarát.hu projektjeként létrejövő új kutyabirodalom egy valódi közösségi tér lesz, nem csak strandolni várják a négylábúakat, lesz piknikkert és még bringás szerviz pont is.
A jelenleg Déli szabadstrandként ismert terület eddig kihasználatlan volt, nagyon kevesen vették igénybe. Májustól a kutyás fürdető és élménypark egy jelképes, 300 Ft-os jegy megváltásával lesz látogatható, az összeg lefogyasztható lesz a park vendéglátó egységében. A WC és mosdó használata mindenki számára díjmentes marad.

Fotó: Mihály Szilvia

A tervek szerint 50-60 autó parkolására lesz kiépített parkoló, a strandot a Fenékpusztára vezető fűútról lehet majd megközelíteni.
A teljes felújítást – kerítés és építmények felújítása, körbekerített kutyajátszótér építése, a partszakasz rendbetétele – a kutyabarát csapat önerőből végzi.
Tervezik kutyás vízi sportok bevezetését is. Bár a terület kisebb lesz, mint a fonyódi, nagyjából ezer fő és 250 kutyus befogadására lesz alkalmas, de a tervek szerint itt is evezhetünk majd négylábú kedvencünkkel.

Fotó: Mihály Szilvia

A kutyás strand fejlesztése mellett a kutyabarát csapata fontosnak tartja Keszthely kutyabarát turizmusának további fejlesztését, ezért a város több pontján is kihelyeznek lebomló kutyakaki-zacskót. Egyik kiemelt küldetésük a „Kakitündér nem létezik”, erre a problémára is több helyen hívják fel a figyelmet. Egy felelős kutyatartó nem hagyja ott maguk után a kutya „dolgát”.

Fotó: Mihály Szilvia

Mutatjuk a keszthelyi séta legjobb képeit:

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva