Mihály Szilvia | 2019.06.12. 06:00
Fehér homokos tengerparti élmény a keszthelyi Viviera Beachen
Koktélbárok, baldahinos pihenők, napvitorlával árnyékolt napozóteraszok, nappali DJ pult és programok várnak ránk egész nyáron a Városi Strandon található Viviera Beachen.

A keszthelyi városi strand hátsó bejáratánál 13 ezer négyzetméteren újult meg a Viviera Beach. Megkérdeztük a strand egészét üzemeltető VÜZ Kft-től Vinczéné Polgár Andrea strandvezető-helyettest és a Vivirea Beachet üzemeltető Yema Ibrahimkhailt, hogy működik egymás mellett a patinás szigetfürdő és a karibi hangulatú fehér homokos strand.

– A keszthelyi városi strand vendégei hosszú évek alatt szinte ösztönösen lakták be a partszakaszt – tudtuk meg Andreától. – A főbejárattal szemben található Sziget fürdőre a tősgyökeres keszthelyi vendégek járnak, a homokos partszakasz a családos, kisgyerekes vendégek kedvence, a hátsó rész eddig is a fiatalok birodalma volt. A csúszda és a medence utáni területen vannak a sportpályák, nagyon örülünk, hogy ezeket most felújítva vehetik birtokba a vendégek.

Fotó: keszthely.hu

– Mik azok a feladatok, amit minden évben el kell végezni a strand nyitás előtt?
– Márciustól kezdjük a felkészülést a strandszezonra. Összegereblyézzük a télről lehullott leveleket, gallyakat, elkezdődik a fűnyírás, a fák metszése, a partszakasz homokozása, a padok, kabinok festése, a lépcsők renoválása, vízbe rakása. Májustól virágosítunk, füvesítünk, festjük a bójákat. A folyamatos karbantartás novemberig tart. A főszezonban minden reggel fél 9-re készül el a strand, a kabinok, mosdók, zuhanyzók takarítása, a fű és homok tisztítása egész nap folyamatos.

Ha szeles idő van, akkor a Balaton vizét a szél kifújja a partra, a homokba, a fűbe. Ennek egy része visszaszivárog a tóba, de nekünk erre szivattyúzással rá kell segíteni, majd a füvet rendbe rakni. Ezek nem olyan látványos feladatok, mintha egy új stéget építenénk, de ha nem végeznénk el ezeket, az szembetűnő lenne.

Fotó: pixabay

– Milyen közös programok várják a vendégeket?
– A strandon július elejétől lesznek animátorok, akik együttműködnek majd a Viviera animátoraival. Évek óta tagjai vagyunk a Mozdulj Balaton rendezvénysorozatnak, ennek keretén belül minden hétvégén tartottunk sportos programokat a sportpályákon és a medencében. Ezeknek a sportprogramoknak a száma is nőni fog a Vivierának köszönhetően az idei évtől.

Fotó: pixabay

– A rendszeres napközbeni programok miatt számítanak nagyobb vendéglétszámra?
– Azt gondolom, több fiatalabb vendég érkezik emiatt Keszthelyre – mondta Andrea.
– Ez a megnövekedett vendéglétszám pedig a part és a város többi szolgáltatójánál is megjelenik – teszi hozzá Yema. – A vendégeinknek köszönhetően megnő a keszthelyi szálláshelyek forgalma, az esti rendezvényeink előtt a Pavilon soron és a strandon működő vendéglátó egységeket is felkeresik a koncertre érkezők.

– Van strandpénztár és nappali bejárat a Viviera területére?
– Igen, ezt a bejáratot kevesen ismerik és használják, pedig az előtte levő területen, a focipálya után a parkolás is ingyenes. A főbejáratnál a meleg nyári napokon hosszú sorok torlódnak fel, ilyenkor érdemes a gyorsabb bejutás miatt is a hátsó bejáratot választani – ad hasznos tippet Andrea a strandra érkezőknek.

– Megemelt árú belépőt kell vásárolni annak, aki a Vivierán szeretne strandolni?
– Nem. Napközben a városi strand normál árú belépőjével lehet jönni hozzánk, 18 órától hétfőtől csütörtökig ingyenes a belépés, csak a hétvégi esti bulik belépőjegyesek – mondta Yema.

– Mivel várjátok napközben a vendégeket?
– Fontosnak tartjuk, hogy egész nap szórakoztassuk a Keszthelyen pihenő családokat, akár a kisgyermekeseket, akár az idősebb korosztályt is. Teljesen felszerelt strand röplabda, foci, teqball, street ball, petanque pályák, gyermek játszótér, homokozó várja a strandolókat.

Egész nap sportprogramok, animátorok szórakoztatnak bennünket. Ingyenes, nagy sebességű WIFI hotspotok segítik, hogy a legjobb strandolós pillanatainkat azonnal megoszthassuk a közösségi oldalakon.

Fotó: pixabay

A napi programterv a közösségi oldalunkon és weboldalunkon is elérhető lesz, így bárki előre ki tudja választani, hogy melyik kedvenc edzőjének milyen sportprogramjára jönne el, mit tudunk biztosítani a gyerekeknek, időseknek.

– Milyen bulikkal robbantjátok be a nyári időszakot?
– Június 15-én délután kettőtől kezdődik a Piknik Session, ismert DJ-k váltják egymást este tíz óráig. Az esti bulin a Nagyszínpadon Marica Rossa, elektronikus zenei előadó és techno DJ pörgeti a lemezeket, mellette további hat fellépőnk lesz.

– Mikor lesz a Majka koncert?
– Június 21-én este a hazai hiphop fenegyereke, Majka Magyarország egyik legnagyobb slágergyárosa élő alkalommal ad élő, hihetetlen látványelemmel dúsított koncertet Keszthelyen. Erre a bulira már páros belépő is vásárolható.

Fotó: Viviera Beach

– Milyen színpad képpel készültök az estére?
– Kiemelt látvány és fénytechnikával, óriás tűzijátékkal, Co2 és konfetti ágyúkkal, láng és szikra gépekkel és még rengeteg meglepetéssel várunk benneteket a nyár legnagyobb durranásán Keszthelyen a Viviera Beach-en!

– Lesznek az idősebb korosztálynak szóló koncertek, bulik is a nyáron?
– A Retro estünkkel nekik mutatnánk be, milyen a Viviera feeling, lesz Kowalski meg a Vega koncert, fellép a Delta zenekar és számos ismert lemezlovas is a nyáron.

Kattints ide, a legjobb Viviera programokért!

Kiemelt kép: pixabay
Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva