Mészáros Annarózsa | 2023.09.17. 10:00
Fotón és vásznon Keszthely minden zegzuga
Natalia és Konstantin a fél világot megkerülve lelt hazára Keszthelyen.

Staroseltceva Natalia és Kashin Konstantin 2015 májusában jártak először Keszthelyen, és ahogy mondják,

azonnal beleszerettek a városba.

Nem sokat gondolkodtak, hogy a települést válasszák új otthonuknak, ősszel már a Kossuth utcában laktak.

Forrás: Staroseltceva Natalia

– Megszerettük a várost, és a város megszeretett minket. Elsőre szerelem volt számunkra Keszthely, pedig először csak fotón láttuk, majd térképen. Az első látogatásunk alkalmával éreztük a vonzást, hogy itt a helyünk, itt lesz az otthonunk! És így történt! Boldogok vagyunk!

 

 

Forrás: Kashin Konstantin

 

Konstantin gyerekkora óta foglalkozik fényképezéssel. – Keszthelyen vált a fényképezés a szenvedélyemmé, hiszen gyönyörű ez a város. A városi rendezvényeken nagyon szívesen készítek fényképeket, portrékat. Figyelem a szereplőket, színészeket, énekesek, zenészeket, de elsősorban a nézőket, a városlakókat és a vendégeket.

Számomra nagyon érdekes és inspiráló megfigyelni őket és elkapni az érzelmet az arcokon – mesélte.

Natalia kisgyermekként kezdett el rajzolni. – Körülbelül 14 éves voltam, amikor színes ceruzával egy képeslapot rajzoltam Párizsról. Belsőépítész vagyok és grafikus, mindig is a kreatív ipar volt az én asztalom. 7 évig tanítottam tervezést a Művészeti Főiskolán, a Sztroganov Moszkvai Állami Művészeti és Ipari Akadémián. A saját divatstúdióm alapítója és művészeti vezetője vagyok, nemzetközi alkotói versenyeken többszörös díjazták az alkotásaimat – összegezte munkásságát az alkotó.

Forrás: Staroseltceva Natalia

 

Érdekesség, hogy lépcsőházukban rendszeresen rendeznek tárlatokat, éves naptárat jelentetnek meg, munkáikat a Karmelita Bazilikában is láthatóak voltak.

Szeptember közepén pedig a keszthelyi Zsinagógában nyílik közös tárlatuk, ahol Keszthelyről készült alkotásaikat láthatja a közönség.

– Itt, Magyarországon aktívan részt veszünk kreatív tevékenységekben és tárlatokon – mondja Natalia. – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarországot nemzetközi kiállításokon képviselhetjük. Örömmel veszünk részt hazai kiállításokon művészként és szervezőként.

Hiszen az ilyen tárlatokon való részvétel és azok megszervezése közben átélhetjük, hogy részei vagyunk ennek a pezsgő balatoni életnek.

Forrás: Kashin Konstantin

Alkotásaikban gyakran megjelenik a Balaton, mindenféle színben, mozgásban, évszakban. Konstantin szerint a Balaton csodálatos, mindig új, mindig más, ezért olthatatlan vágyat érez, hogy mindig fényképezzem. Hiszen minden évszakban, időjárásban egyszerűen csodálatos.

Forrás: Staroseltceva Natalia

 

 

Forrás: Kashin Konstantin

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva